Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ: -''PAMUK EKİMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLİYORUZ''   
SAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ: -''PAMUK EKİMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLİYORUZ''

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, pamuk fiyatlarındaki artışlardan dolayı Samsat ilçesinde pamuk ekimi çalışmalarının arttığını belirtti.

    

Yılmaz, yaptığı açıklamada, geçen yıl kütlü pamuğun iki liradan alıcı bulması nedeniyle çiftçilerin bu yıl rekor düzeyde pamuk ekimi için arazi ayırdıklarını ve ekim için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

    

Komşu illerden gelerek arazi kiralayıp, pamuk ekimi hazırlığı içinde olan çiftçilerle birlikte Samsat ilçesinde 2011 yılı pamuk üretim alanlarının 15 bin dekar civarında olacağını belirten Yılmaz, Sulama Birliği'nin sezonu erken açmasının ise isabetli bir karar olduğunu kaydetti.

    

Yılmaz, şu bilgileri verdi:

    

''Samsat ilçemizde pamuk tohumları alınarak toprak hazırlığı çalışmaları başladı. Nisan ayı içerisinde ekilişlerimiz başlayacak. Gerek pamuk ve gerekse diğer ürünlerimiz için verimli bir sezon olmasını temenni ediyoruz. Ekim öncesi tüm üreticilerimizi toprak analizi yaptırmaya davet ediyoruz.

    

Bakanlığımız tüm ürünler için yapılan toprak analizine dekar başına 2,5 TL. destekleme ödemektedir. Bununla beraber kimyasalların kayıt altına alınması zorunlu hale gelecek Bu anlamda üretici kayıt defteri uygulaması başlatılmıştır. Üreticilerimiz defterlerini İlçe Tarım Müdürlüğünden temin edebilecekler.''

 

 




Gönderen Editör, Salı, 29 Mart 2011 11:57, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri