Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK   
ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK

Samsat ilçesinde, Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktası olan ve Çanakkale'nin geçilmezliğini kanıtlayan anlamlı gün törenlerle kutlandı.

 

Tören, Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı ve Cumhuriyet Konferans Salonundaki etkinliklerle devam etti.

 

Buradaki törene Kaymakam Recai Karal, Garnizon Komutanı J.Kd. Bşçvş Bekir Şanaral, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı J.Asb. Kd. Çvş. Yahya Uyar’ın yapmasından sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE bürosu tarafından hazırlanan sine vizyon gösterisi yapıldı.

 

Daha sonra Samsat Lisesi Edebiyat Öğretmeni Neşe Nacar “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri, Merkez İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Dilan Tokdaş “Çanakkale Mahşerinde” isimli şiiri, 80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aysel Tunç “Dur Yolcu” isimli şiirini okudular.

 

“Çanakkale Zaferi İçin Ne Dediler” konulu konulu konuşmayı Samsat Lisesi Kimya Öğretmeni Leyla Çelik yaptı. Zeynel Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mehmet Demirkol “Çanakkale” isimli şiiri okurken,  Örentaş İlköğretim Okulu öğrencilerinden İrem Tutal “Çanakkale Geçilmez” isimli şiiri okudu.

 

Son olarak Samsat Lisesi öğrencilerinden Zeynep Akın “Çanakkale Geçilmez” isimli şiiri okumasından sonra Samsat Lisesi Korosu Müzik Öğretmeni Ayşe Ay yönetiminde Çanakkale şarkıları ve milli marşları seslendirilmesi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 18 Mart 2011 09:47, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri