Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ   
SAMSAT’TA MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Samsat ilçesinde  ''İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'' düzenlendi.

 

Cumhuriyet Konferans Salonundaki programa Samsat Kaymakamı Recai Karal, İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Bçvş. Bekir Şanaral, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Saygu duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Samsat Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdullah Akın yaptı.

 

Mehmet Akif’in “Bülbül” isimli şiirini Ümmügülsüm Tokdaş okurken, Edebiyat Öğretmeni Mehmet Tepe, “Şiir ve Hatıraları Çerçevesinde Mehmet Akif”i anlattı.

 

Samsat lisesi Öğrencilerinden Zeynep Akın “Asım” isimli şiiri ustalıkla seslendirirken, Zeynep Eryalçın, İstiklal Marşımızın Nasıl yazıldığını anlattı.

 

Edebiyat Öğretmeni Adem Gök, İstiklal Marşı derin bir milli mutabakat metnini okudu. Öğrencilerin İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okumalarından sonra Fatma Yardım, Mehmet Akif hakkında söylenen veciz sözleri okudu.

 

Samsat Lisesi Öğretmenlerinden Gülten Daş ve Mehmet Ekinci’nin hazırladıkları Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sine vizyon gösteriminden sonra, yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Abdurrahman Özak ve Beyhan Tepe isimli öğrencilere hediyeler verildi.

 

Burada bir konuşma yapan Samsat Kaymakamı Recai Karal, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yüce Türk milleti ve kahraman ordumuza ithaf ettiğini belirterek, örnek kişiliğinden dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti.

 

Karal, “Mehmet Akif’in örnek yaşantısında olduğu gibi ölümünde de ibretler vardır. İstanbul’da, sessizce vefat etmiş ama mahşeri bir kalabalığın bir anda toplanarak, kendisine yakışır bir şekilde defin merasimi düzenlemelerinde bir hikmet olduğunu düşünüyorum. Kendisini minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.”

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 14 Mart 2011 12:40, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri