Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA TARIMSAL SULAMA VAR İÇME SUYU YOK   
SAMSAT’TA TARIMSAL SULAMA VAR İÇME SUYU YOK

Samsat ilçesinde, sulu tarımın yapılabilmesi için yapılan sulama kanallarının faaliyete geç çiftçileri mutlu ederken, vatandaşlar içme suyunun arıtmadan içilmesine tepki gösteriyorlar.

 

1997 yılında başlatılan ve 2008 yılında tamamlanarak hizmete konulan 1. etap sulama kanalları ilçe tarımına önemli katkılar sağlarken, 2. etap çalışmalarının da bir an önce ihale edilmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, bu yatırımların yanında içme suyu arıtma tesisi kurulmasının zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

 

Atatürk Barajı'ndan temin edilen suyu arıtmadan içtikleri için tedirginlik yaşadıklarını belirten Samsatlı vatandaşlar yaklaşık 30 Milyon TL'ye sulama sistemi kurulduğunu ancak çok daha az bir maliyet gerektiren içme suyu arıtma sisteminin kurulmamasının insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu belirtiyorlar.

 

GAP Projesine ilçelerini ve onlarca köyünü feda ettiklerini belirten Samsatlı vatandaşlar, içme suyu arıtma sisteminin kurulması için girişimlerde bulunulduğunu ifade ederek, bunun gerçekleşmesi için yetkililerden yardım istemektedirler.

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 04 Mart 2011 12:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri