Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SULAMA BİRLİK BAŞKANI FIRAT: “SULAMA İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”   
SAMSAT SULAMA BİRLİK BAŞKANI FIRAT: “SULAMA İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

Samsat Sulama Birlik Başkanı Abdulkadir Fırat, bahar ve yaz dönemi sulama çalışmalarının zamanında yapılabilmesi için gerekli bütün hazırlıkların bitirildiğini söyledi.

 

Fırat yaptığı açıklamada, gerek teknik olarak, gerekse de kanalların tamiratı ve idari olarak 2011 yılı sulama sezonunda her hangi bir sıkıntının yaşanmaması için gerekli her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.

 

Pamuk sulama ücretinin 3 yıldır hiç değişmediğini, pompaj sulama ücretlerinin diğer yörelere oranla daha düşük olduğunu belirten Başkan Fırat, çiftçilerin menfaatini daima ön planda tuttuklarını belirtti.

 

Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“2011 yılı sulama sezonuyla ilgili çiftçilerimizin de uyması gereken kurallar var. Öncelikle çiftçilerimize yaptığımız her türlü uyarıya uymalarını istiyoruz. Beyanname başvurularını zamanında yapmalarını ve cezalı duruma düşmemelerini istiyoruz. Birinci ürün sulama beyanname son başvurma süresi 15.03.2011, ikinci ürün sulaması için de en son beyanname başvurma süresi isi 30.06.2011 olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın bu tarihlerle beyanname vermeleri gerekiyor.”

 

Damlama sulama sistemini önemsediklerini belirten ve bu alandaki yüzde 50 oranındaki desteklerinin bu yılda süreceğini ifade eden Fırat, çiftçilerin bilinçli sulama yapmaları konusunda uyardı.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 02 Mart 2011 13:23, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri