Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMİNİK ÇOCUKLARA ÇİZGİ KAHRAMANLARLA OKUL SEVDİRİLİYOR   
MİNİK ÇOCUKLARA ÇİZGİ KAHRAMANLARLA OKUL SEVDİRİLİYOR

            Samsat ilçesinde kreş ve anaokulu seviyesindeki çocuklara, okulların sevdirilmesi amacıyla duvarlara çizgi film kahramanlarının resimleri çizildi.

 

            Resim Öğretmeni Şaban Tunçmen ve özel yetenek sınavları ile öğrenci alan üniversitelere hazırlık kursuna devam eden gençlerin yardımı ile Tom ve Jerry, Donald Duc ve Yeğenleri, Yedi Cüceler, Callio, Temel Reis gibi çocukların çok sevdikleri çizgi film kahramanlarının resimlerinin çizildiği duvarlar çocukların ilgisini çekiyor.

 

             Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, okul öncesi eğitime azami önem verdiklerini belirterek, bu alandaki çocukların okullaşma oranını yüzde yüze çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

            Aktaş, “Okul öncesi çağ nüfusu 207 olan Samsat ilçesinde, 174 öğrenci okula kayıt yaptırmıştır. Kalan 34 öğrenciden 23’ünün okul bulunmayan ve taşıma imkânı olmayan köy ve mezralarda ikamet eden öğrencilerin oluşturduğu gözlenmiştir. Okul öncesinde kayıtlı öğrencilerin oranı yüzde 85’tir. Bizim hedefimiz bunu yüzde yüze çıkarmaktır.” şeklinde konuştu.

 

            Okul duvarlarına çizgi film kahramanlarının resimlerinin çizilmesi çalışmasını çocuklara okulu sevdirmenin bir yöntemi olarak gördüklerini belirten Aktaş, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

   

 

   

 

   

 

  

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 25 Şubat 2011 11:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri