Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKAN VEKİLİ ERBİN; -“HER BEŞ SANİYEDE BİR KİŞİ SİGARA VE KANSERDEN DOLAYI ÖLÜYOR”   
SAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKAN VEKİLİ ERBİN; -“HER BEŞ SANİYEDE BİR KİŞİ SİGARA VE KANSERDEN DOLAYI ÖLÜYOR”

Samsat Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Emre Erbin son yıllarda dünyada her beş saniyede bir kişinin sigara ve kanser yüzünden hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) verilerine göre dünyada her yıl 4 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişinin sigara ve kanserden hayatını kaybettiğini belirten Dr. Erbin, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” ve “09 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’’ vesilesiyle halkın farkındalık düzeyini artırmak ve bilgilendirmek amacıyla Toplum Sağlığı Merkezinde bir hafta süreyle bir stant açıldığını ve görevli personellerden Ebe Kadriye Yavuz, Songül Kamçı ve Hatice Yolcu tarafından halka konu ile ilgili bilgiler verildiğini belitti.

 

Dr. Erbin, “Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerde akciğer, mesane, prostat ve sindirim sistemi kanserlerinin; kadınlarda ise meme, yumurtalık ve sindirim sistemi kanserlerinin daha sık görüldüğünü saptanmıştır. Kanserle ölümlerin başında erkekler ve kadınlarda birinci sırada Akciğer Kanseri yer almaktadır. Akciğer kanserine yakalanma nedenlerinin başında   yüzde 90’la sigara kullanmak gelmektedir. Sigara kullanımıyla ölen insanların sayısı trafik, terör, iş kazası vb. ölümlerden beş kat daha fazladır.” dedi.

 

Her insanın kanserden korunmak için alması gereken bireysel tedbirler arasında sigara kullanmamak, gereksiz ilaç kullanmaktan sakınmak, yazın güneşin zararlı etkilerinden korunmak, gereksiz radyolojik tetkik yaptırmamak, yeterli ve dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, alkol kullanmamak ve çalışma ortamındaki zararlı maddelerden sakınılması gerektiğini belirten Dr. Erbin, kanserlerden erken teşhis ve tedaviyle korunabileceğini bu nedenle de her ilde Sağlık Bakanlığı tarafından KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi )’i kurulduğunu ifade ederek tetkiklerin ücretsiz olarak yapılan bu merkeze vatandaşlarımızın başvurmaları gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 09 Şubat 2011 11:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri