Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLEREĞİTİM-BİR SEN TEMSİLCİSİ BİLGİN; -“İLKÖĞRETİM OKULLARINA GENEL BÜTÇEDEN ÖDENEK AKTARILMIYOR”   
EĞİTİM-BİR SEN TEMSİLCİSİ BİLGİN; -“İLKÖĞRETİM OKULLARINA GENEL BÜTÇEDEN ÖDENEK AKTARILMIYOR”

Eğitim Bir-Sen Samsat Temsilcisi Abdurrahman Bilgin ülkemizde ilköğretimin zorunlu ve devlet tarafından parasız olarak sunulduğunu ancak bu okullara gerekli parasal kaynakların sağlanmadığını söyledi.

 

Okullarımızdan beklenilen eğitim hizmetlerinin sunabilmeleri için gerekli olan parasal desteğin sağlanmasında ciddi problemler yaşandığını belirten Bilgin, Samsat ilçesindeki okullarda hizmetli eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Bilgin; -“ Samsat ilçemizdeki çoğu okulumuzda hizmetli yok. Okullarımız kendi çabalarıyla hizmetli çalıştırmakta, okulun cam, pencere, boya, kapı gibi küçük onarımlar ile temizlik malzemesi alımları yerel imkânlarla karşılanmaktadır. Bu tür hizmetler için genel bütçeden yeterli ödenek gönderilmemektedir. Bunun yanında hizmetin en iyisi beklenmektedir.” dedi.

 

İlköğretim okullarının devlet tarafından oluşturulan bir bütçeleri olmadığını belirten Bilgin, okulların velilerden para toplamak zorunda bırakıldıklarını, öğretmen ve idarecilerin bu işlerle uğraşırken, asli görevleri olan eğitim – öğretim hizmetlerini layıkıyla yerine getiremediklerini kaydetti.

 

Bilgin yaptığı açıklamada, öğrenci psikolojisi ve eğitimcilerin performansını ciddi bir biçimde etkileyen bu davranışların önüne geçmek için okullara acilen kaynak temin edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 02 Şubat 2011 12:45, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri