Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÇİFTÇİLER KIŞ AYINI ÖĞRENEREK GEÇİRİYOR   
SAMSATLI ÇİFTÇİLER KIŞ AYINI ÖĞRENEREK GEÇİRİYOR

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde çiftçiler bitkisel üretim bakımından durgun geçen kış ayını eğitim faaliyetleri ile değerlendiriyorlar.

 

          Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada, tarım teşkilatı olarak tarla faaliyetlerinden ziyade tarımsal konularda kapalı alanlarda çiftçi sohbetleri ve eğitim toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

 

             Yılmaz, Samsat ilçesinde tarım alanlarının 30 bin dekarlık kısmının sulanabilir nitelikte olduğunu belirterek, sulama sistemleri ve sulamanın önemi hakkında çiftçilere bilgiler sunduklarını, bunun yanında seracılık ve nar yetiştiriciliğinin geliştirilmesi konularında bilgiler verdiklerini söyledi.

 

            Yılmaz; “Son yıllarda popülâsyonu önemli ölçüde artan ve hububat alanlarda verim kaybına neden olan tarla faresi ile mücadele ile ilgili yayınlar dağıtılarak konunun önemi aktarılıyor. Mücadele kapsamında köylülerimize 240 kg zehirli buğday dağıtımı yapılmıştır. Ovacık, Örentaş, Uzuntepe ve Doğanca’da eğitimler verilmiş, yakın tarihte Yarımbağ, Göltarla, Gölpınar ve program kapsamındaki diğer köylerimizle devam edilecektir.” dedi.

 

           Ayrıca her yıl çiftçilerimize ödenen mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerine ilişkin icmallerin köylerde askıya çıkarıldığını belirten Yılmaz, icmallerin askı sürecinden sonra kesin icmaller alınarak ödenmek üzere Tarım Bakanlığına gönderildiğini, Samsat merkez ve köylerinde 827 çiftçiye 686.837,24 TL mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 01 Şubat 2011 13:59, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri