Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI HEMŞERİMİZİN BAŞARISI GÖZ DOLDURUYOR   
SAMSATLI HEMŞERİMİZİN BAŞARISI GÖZ DOLDURUYOR

           Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Ana-Kız Okuldayız Projesi kapsamında Adana'da 12 bin kişiye okuma yazma öğretildiği bildirildi.

 

Okuma yazma bilmeyen 170 bin kişinin bulunduğu Adana, bu konuda yüzde 0.60 ile Türkiye genelinde 74. sırada yer alıyor.

 

Okuma yazma bilmeyenlerin büyük bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göç eden ailelerdeki kadınlar oluştururken yaklaşık 100 bini Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin varoşlarında yaşıyor.

 

Samsatlı hemşerimiz Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, bu kişileri okuryazar hale getirmek için ellerinden geleni yaptıkları söyledi. 2008 yılında başlatılan ana-kız okuldayız kampanyasının başarılı bir şekilde gittiğini aktaran Büyükfırat, şu ana kadar 12 bin kişiye okuma yazma öğrettiklerini söyledi. 19 halk eğitim merkezinde yürütülen projeyle birçok kadının eğitime alındığını ifade eden Büyükfırat, "Ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne okuma yazmayan gereken önem verilmiştir. Ancak hala ilimizde 170 bin okuma yazma bilmeyen insanımız bulunmaktadır." dedi.

 

Hedeflerinin okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşlara okuma yazmayı öğretmek olduğunu dile getiren Büyükfırat, "Günümüzde eğitim öğretime önem ve öncelik verilmesi herkes tarafından bilinmesine rağmen ülkemizin bazı kesimlerinde olduğu gibi şehrimizde de azda olsa bazı ailelerin kız çocuklarının eğitimine anne babalar tarafından yeterince önem verilmediği görülmektedir. Kadınların yetişkin bireyler olmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma yazma becerisi kazanmaları ile mümkündür. İnsanın hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği en temel becerilerden biri de okuma yazmadır. Dinleme, anlama, kendini ifade etme, sağlıklı iletişim kura bilme becerileri de okuryazarlıkla doğrudan ilişkili olduğu bilimsel araştırmalarla belirlenmiştir." ifadesini kullandı.




Gönderen Editör, Salı, 23 Kasım 2010 09:54, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri