Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN’DA 30 BİN ADET AĞAÇ DİKİLECEK   
ADIYAMAN’DA 30 BİN ADET AĞAÇ DİKİLECEK

Türkiye İş Bankasının, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı işbirliğinde başlattığı, ” 81 İlde 81 Orman “ projesi kapsamında, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 20 bin fidan dikildi.

 

Sahabe mevkiindeki ağaç dikim törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, il ve ilçelerden bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yerel yöneticiler, İş Bankası Kurumsal İlişim Bülüm Müdür Yardımcısı Faruk Kocuk, Tema Vakfı İç Anadolu Bölge Projeler sorumlusu Nafi Altunöz Adıyaman ve ilçe TEMA Vakfı temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenen ağaç dikim töreninde bir konuşma yapan İş Bankası Adıyaman Şube Müdürü Celal Ertekin, küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankasının Adıyaman ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısının 43’e ulaştığını ve banka olarak hedeflerinden birinin de çocuklarımızda ve gençlerimizde doğa sevgisi ve çevre bilincini oluşturmak olduğunu belirtti.

 

Ertekin, “Çevre konusunda bilinç oluşturmak ve ülkemizin doğal varlıklarının korunmasına katkıda bulunmak amaçları ile başlattığımız projemiz TEMA Vakfı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde devam ediyor. 5 yıl boyunca ülkemizin dört bir yanında orman alanlarını genişletmeyi ve 81 ilimizde İş Bankası Ormanı oluşturmayı hedefliyoruz. Fidanlarımızın sağlıkla yetişmeleri için bakımlarını da üstleniyoruz. Projemizin bitiminde 3 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alana 2 milyon’dan fazla fidan dikmiş olacağız. Törenimize teşriflerinizden dolayı hepinizi sayfı ile selamlıyorum.” dedi.

 

TEMA Vakfı Adıyaman Temsilcisi Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmasında çevresel sorunların artış gösterdiği günümüzde,ülkemizde ve dünyadaki küresel iklim değişikliği ve doğal afetleri kaygı ile takip ettiklerini belirterek, bu kaygıyı yenmek adına yapılan çevre mücadelelerinin ve ağaçlandırma faaliyetlerinin ivme kazanması gerektiğini belirtti.

 

Çelik, İş Bankasının bu duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ederek, sosyal sorumluluk içerisinde yürüttükleri faaliyetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

 

Çelik, “Yaklaşık her yıl 1 milyar 400 milyon ton vatan toprağını erozyonla kaybetmekteyiz. Adıyaman’ın özellikle üst bölgelerinde ve Atatürk Baraj kıyılarında yüksek oranlarda toprak erozyonu yaşanmaktadır. Bu erozyonu durdurmak için her kesimin ortak işbirliğine ihtiyaç vardır. Bu anlamda gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Adıyaman Valisi Ramazan sodan ise yaptığı konuşmasında 20 hektarlık alana yaklaşık 30 bin ağaç dikelmesi organizasyonunda emeği geçen İl Orman Müdürlüğü, İş Bankası ve TEMA Vakfı yetkili ve gönüllülerine teşekkür etti.

 

Sodan, “81 İlde 81 Orman projesi kapsamında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde dikilecek olan yaklaşık 30 bin kızılçam, servi ve akasya fidanının toprakla buluşturulması bizleri mutlu etmiştir. Çevre bilincinin oluşması bakımından da önemli olan bu çalışmada emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Protokol üyeleri, kalımcılar ve öğrencilerin sembolik ağaç dikimleri ile tören sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 




Gönderen Editör, Cuma, 12 Kasım 2010 14:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri