Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLER100 ADET GEBE SÜT İNEĞİ ALIMI İHALESİ YAPILACAK   
100 ADET GEBE SÜT İNEĞİ ALIMI İHALESİ YAPILACAK

           Avrupa Birliği (AB) Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma Hibe Programı çerçevesinde, Samsat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan “Çiftçi Eğitimi ve Hayvancılık İşletme Merkezi – Süt İnekçiliği Projesi” kapsamında 100 adet  holstein ırkı gebe süt ineği alımı için ihaleye çıkıldığı bildirildi.

            Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş proje kapsamında, yararlanıcı ailelerin tespiti, barınaklarının ıslahı ve modernizasyonu yapılıp, ekilebilir yem bitkisi (silaj) üretimi yapılacağını belirtti.

           Demirdaş, “ ilk etapta, alınacak olan 100 adet gebe süt ineğe Başbakanlık tarafından Kaymakamlığımıza bu proje için tahsis edilen  eski Tekel depoları olan merkezi işletmede bakılacak. Birliğimizce hazırlanacak bu barınak aynı zamanda yararlanıcı aileler için de örnek teşkil edecek. Altı aylık süreden sonra doğuran hayvanlar, şartları tutan  ihtiyaç sahibi, yeşil kartlı ve daha önce projelerimizden yararlanmamış başvuru sahipleri arasından basının huzurunda kamuoyuna açık olarak kura ile belirlenecek ailelere dağıtılacak ve yavrulara merkezi barınakta bakılacak. Beş yıl içerisinde ilçemizde 250 aile  toplam 500 adet süt ineğine sahip olacak. Bu proje kapsamında aynı zamanda çiftçi aileleri hayvancılık konusunda teorik ve pratik eğitim almış olacak ve kkoperatifleşmeleri sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Perşembe, 20 Temmuz 2006 14:59, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri