Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA HALK EĞİTİM SERGİSİ AÇILDI   
SAMSAT’TA HALK EĞİTİM SERGİSİ AÇILDI

Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 2009-2010 eğitim öğretim yılında açılan mesleki kurslarda yapılan çalışmalar sergilendi.

 

Samsat Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonundaki Serginin açılış törenine Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kayhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Yaşar Boz, Şube Müdürü Abdurrahman Çelik, Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, bazı İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri, Samsat kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Törende bir konuşma yapan HEM Müdürü Ayhan Ercemal, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine işaret ederek, bu merkezlerin zarafetin ve insanı insan kılan güzel değerlerin el emeği ve göz nuru ile ifade edildiği gözde kurumlar olduğunu söyledi.

 

Ercemal yaptığı konuşmasında; “Halk eğitim, gün geçtikçe önem kazanmakta, memleketin ekonomik kalkınmasına, sosyal ve kültürel gelişmesine katkısı her geçen gün daha da artmaktadır. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında yöre halkının ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda Merkezimiz bünyesinde, Makine-Nakışı, Giyim, Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Web Tasarım Kursu, Ahşap Boyama, Bayan Kuaförlüğü, Halıcılık, Halk Oyunları, Yabancı Dil Arapça Kursu,  Yabancı Dil İngilizce Kursu, Ebru Kursu, Model Uçak Yapımı Kursu, Resim Kursu alanlarında toplam 35 kurs açılmış olup, bu kurslara 609 kursiyer devam etmiştir.” dedi.

 

 

Ercemal, “Ana-Kız Okuldayız kampanyası “ kapsamında 3 adet 1. kademe okuma yazma, 2 adet 2. kademe okuma yazma kursu açıldığını, bu kurslara 35 kursiyerimiz devam ettiğini belirtti.

 

HEM Müdürü Ercemal, SODES projeleri kapsamında açılan kreşe 23 çocuğun devam ettiğini belirterek, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilere SBS sınavına hazırlanma olanağı sağlamak amacıyla 6 SBS kursu ve 1 ÖSS kursu açıldığını, bu kurslara toplam 335 öğrencinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Program kapsamında Halk Oyunları Usta Öğreticisi Emrah POLAT müzik dinletisi, Halk Oyunları ekibi ise bir gösteri sundu.

 

Serginin açılışını yapan Kaymakam Ahmet DİLSİZ, usta öğretici ve kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Ahmet Dilsiz, yapılan çalışmaların el emeği göz nuru olduğunu belirterek başarılı çalışmaların devamını diledi.

 

KAYMAKAM DİLSİZ EŞİNİN SERTİFİKASINI VERDİ

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz’in eşi Esra Dilsiz devam ettiği ebru boyama kursu neticesinde sertifika almaya hak kazandı.

 

Esra Dilsiz’in sertifikasını Kaymakam Ahmet Dilsiz vererek kendisini tebrik etti. Eşinin yaptığı çalışmaları inceleyen Kaymakam Dilsiz çalışmaları beğendiğini söyleyerek başarılarının devamını diledi.

 

Kaymakam Ahmet Dilsiz; “Halk Eğitim Kurslarında yapılan bütün çalışmalar gerçekten çok güzel ve büyük emekler verilerek hazırlanmış. Kursiyer ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu güzel çalışmalardan bazılarının eşime ait olması ve kendisine sertifikasını vermem beni mutlu etti.” şeklinde konuştu.

 

Samsat Kaymakamı Eşi Esra Dilsiz’in sertifika töreni ve sergisine Gerger Kaymakamı Alp Eren Yılmaz’ın eşi Selcan Yılmaz’da katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 16 Haziran 2010 14:27, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri