Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT TEMA TEMSİLCİSİNE ALTIN SERTİFİKA VERİLDİ…   
SAMSAT TEMA TEMSİLCİSİNE ALTIN SERTİFİKA VERİLDİ…

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA)  Karaman'da yapılan il temsilcileri ve ilçe gönüllü sorumları koordinasyon toplantısına katılan TEMA Samsat Gönüllü Sorumlusu ve sitemiz editörü Fahrettin çelik’e altın sertifika verildi.

 

Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile ülke genelinde TEMA İl Temsilcileri ve ilçe gönüllü sorumluları katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TEMA Karaman İl Temsilcisi Levent Küçükalpelli bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra konuşan TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, TEMA mensuplarında büyük bir enerji olduğunu belirterek bu enerjiyi karaman’da daha da arttırarak, ülke yararına nasıl kullanacaklarını planlamak ve tartışmak üzere Karaman’da toplandıklarını söyledi.

 

Türkiye’nin büyük erozyon davasını ve bunla uğraşırken çıkan sorunların çözümü için bir araya geldiklerini belirten Prof. Dr. Baş, “Herkes şunu bilmeli ki, erozyon denen bela ile yalnız bizler değil, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, valiliklerimiz herkes uğraşmalı. Çünkü bu ülkenin değerleri hepimizin." dedi.

 

Protokol konuşmalarından sonra il ve ilçe temsilcileri çalıştaylarına başladı. Bu bağlamda; İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail DUMAN tarafından “Yeraltı Kaynaklarımız ve Çevre”, TEMA Kaynak Geliştirme Bölüm Başkanı Sevim ÖZER tarafından “TEMA’nın, Turgutlu Çevre Platformu TURÇEP’le birlikte,  İngiliz kökenli SARDES firması tarafından Manisa Turgutlu Çaldağı’nda; doğayı, insanı yok edecek vahşilikte sülfürik asit kullanılarak açıkta liç yöntemiyle nikel madeni çıkarmak istemelerine karşı verdikleri örnek mücadele” aktarıldı. TEMA Vakfı İl Temsilcileri ve Gönüllü Sorumluları’nın bölgelerinde sürdürdükleri çalışmalarını paylaşımları sonrasında TEMA Vakfı Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel URAZ “Yavru TEMA”, TEMA Vakfı Bilgi İşlem Bölüm Başkanı Ayhan ARSLAN tarafından da “TEMA Web Sitesi Hakkında Bilgilendirme” yapıldı.

 

TEMA Gönüllüleri, Kurucu Onur Başkanı Hayrettin KARACA ile birlikte Aktekke Meydanı - Atatürk Parkı güzergahında Toprağa Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdi, vatan topraklarını kaderine terk etmeyen Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk bıraktı.

 

Atatürk Parkında Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra konuşan TEMA Karaman İl Temsilcisi Levent Küçükalpelli, ülke genelinden gelen 50 il temsilcisi, il temsilcisi yardımcıları, ilçe gönüllü sorumluları olarak birlik ve beraberlik içinde toplantı yaptıklarını söyleyerek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Karaman’da hatıra fidan dikimi yapılarak tarihi ve turistik yerlere geziler gerçekleştirildi. Program kapsamında TEMA Vakfında 10. yılını dolduran, başarılı il temsilcisi veya ilçe gönüllü sorumlularına altın sertifika, 5 yılını dolduranlara ise gümüş sertifika verildi.

 

Ülke genelinde sadece 10 kişiye verilen altın sertifika almaya hak kazanan Samsat Gönüllü Sorumlusu Fahrettin çelik’e sertifikasını TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan verdi.

 

Çelik yaptığı açıklamada kendisini altın sertifikaya layık gören genel merkez yetkililerine teşekkür etti. Çelik, “TEMA gönüllüsü olmaktan her zaman onur duydum. Vatan topraklarının korunması için her bireyin mücadele vermesi gerekiyor. Bana altın sertifika verilmesi, benim için sürpriz oldu ve beni çok mutlu etti. Karaman’da gerçekleştirilen iki günlük çalıştay ve etkinlikler yararlı geçti. Türk misafirperverliğinin güzel bir örneğini sunan Karaman İl Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 01 Haziran 2010 08:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri