Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITILDI…   
SAMSAT’TA ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITILDI…

           21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Samsat Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından 80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

          Etkinlikler kapsamında Ziraat Mühendisi Mahmut Yarguci öğrencilere süt ve süt ürünlerinin insan yaşamı üzerindeki faydalarını anlatarak öğrencilerin süt içmelerini ve bunu bir yaşam biçimi yapmalarını istedi.

           Yarguci, yaptığı sunumda beslenme alışkanlıkları, sütün içeriği, faydaları ve dünyada süt tüketim oranlarını anlatarak ülkemizde süt tüketiminin çok düşük olduğunu belirtti.

            Samsat İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Bayındır konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana 21 Mayıs günü ve bu günü kapsayan haftanın süt haftası olarak ilan edildiğini belirterek sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için çocuk yaşlarda süt içme alışkanlığını kazandırması gerektiğini söyledi.

           Bayındır, “Türkiye'de bir kişi, bir yılda ortalama 30 kilogram süt tüketirken, Avrupa Birliği ülkelerinde 90 kilogram, Amerika’da ise 130 kilogram süt tüketilmektedir. Süt ve süt ürünlerinde bulunan vitamin ve mineral değerleri, özellikle büyüme çağında olan çocuklar için önemlidir. Sağlıklı bir nesil için süt içmeyi özendirmeliyiz.” dedi.

            80. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Mithat Tepe ise yaptığı açıklamada öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırılması gerektiğini belirterek özellikle sabah okula gelmeden önce bir bardak süt içen bir öğrencinin derse ilgisinin fazla olduğunu ve anlama kabiliyetinin arttığı ifade etti.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 21 May 2010 13:09, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri