Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA HEPATİTE GEÇİT YOK   
SAMSAT’TA HEPATİTE GEÇİT YOK

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz Samsat ilçesinin ülke geneline göre hepatit B sıklığı oranına paralel, Güneydoğu Anadolu Bölgesi oranına göre ise çok iyi durumda olduğunu söyledi.

 

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen, Havza Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen “Sağlık Koruma Projesi” kapsamında 2 bin 732 kişiden alınan kan örneklerinin test edildiğini belirten Kaymakam Dilsiz, bunlardan sadece 176 kişinin taşıyıcı olduğunu açıkladı.

 

Türkiye’de Hepatit B sıklığı oranının yüzde 3 ile yüzde 8 arasında olduğunu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise bu oranın yüzde 10 civarında olduğunu belirten Kaymakam Ahmet Dilsiz Samsat içmesinde taşıyıcı oranının yüzde 6,4 olduğunu ifade etti.

 

Samsat ilçesinde yürütülen “Sağlık Koruma Projesi” kapsamında 18 yaş üstü bütün vatandaşların taramadan geçirilerek Hepatit B birinci aşılarının yapıldığını ve taşıyıcı konumda olmayan kişilerde ikinci aşılara başlandığını belirten Kaymakam Dilsiz, taşıyıcı konumdaki 176 vatandaşın ise tedavi için yönlendirildiğini söyledi.

 

Bir bölgenin tamamen taramadan geçirilerek ücretsiz aşılamanın şimdiye kadar başka bir yerde yapılmadığını kaydeden Kaymakam Dilsiz, vatandaşların sağlık problemleri ile yakından ilgilendiklerini, bunun için bütün imkanların kullanıldığını ifade etti.

 

Kaymakam Ahmet Dilsiz şunları söyledi;

 

“İnsan sağlığından daha önemli başka bir şey olamaz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için idare olarak projeler geliştirmekte, çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Önlem alınmazsa ölümcül ve bulaşıcı olan hepatitle mücadele edebilmek için sağlık personelimizle birlikte geliştirilen proje kapsamında yaklaşık 2 bin 800 vatandaşımız taramadan geçirilerek, ücretsiz aşıları yapıldı. İkinci ve üçüncü aşıları da yine ücretsiz olarak yapılacak. Yapılan testlerden ilçe merkezinde yüzde 4,8 taşıyıcı, köylerde ise yüzde 8 taşıyıcı olmak üzere ortalama yüzde 6,4 oranında taşıyıcı tespit edildi. Bu oranın ülke geneli paralelinde ve bölgemiz genelinden daha düşük bir seviyede olması bizleri sevindirmiştir. Samsat ilçesinde Hepatit ve diğer bulaşıcı hastalıklara geçir vermeme kararlılığındayız. Vatandaşlarımızın sağlığı konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.”

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 06 May 2010 13:19, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri