Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE’DE MAHŞERİ KALABALIK   
SAHABE’DE MAHŞERİ KALABALIK

 

           Samsat ilçesinde bulunan Safvan Bin Muattal kabrinin bulunduğu alanda binlerce vatandaş bir araya gelip, kutlu doğum haftasını kutladı.

 

           Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ne Kutlu Doğum Haftası nedeniyle binlerce araç ile on binlerce insan akın etti. Türkiye’de kabri bilinen iki sahabeden birisi olan Safvan Bin Muattal Türbesi’nde insan seli yaşandı.

 

            Her yıl kutlu doğum haftası içerisindeki Pazar gününde bu alana gelerek kutlu doğumun ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmeyi adet edinen vatandaşlar bu yıl daha kalabalık bir şekilde bir araya gelerek, bir anlamda da baharı karşıladılar.

 

            Düzenlenen programa Kuranı Kerim okunması ile başlardı. Sahabe hakkında bilgilerin verilmesinden sonra Mevlit okutularak, ilahiler seslendirildi.

 

           Safvan-Der adına açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Fatih Polat, derneğin faaliyetlerinden bahsederek, Peygamber Efendimizin doğumunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

           Geliri Sahabede yapılaması planlanan çalışmalarda kullanılmak üzere, Samsat ilçesinde kurulan Sahabe-Der ise dernek yararına bir kermes düzenledi.

 

             Program Adıyaman İl Müftüsü M. Emin Avcı’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi. Avcı yaptığı duada “insanların birlik ve beraberlik içerisinde, barış ve huzur içerisinde hayatlarını sürdürmeleri ve nasıl ki, bu kutsal mekânda bir arada bulunuyorsak, ahirette de bu mübarek zatlara komşu olabilmeyi Allah hepimize nasip etsin. Bizleri bu mübarek zatların şefaatine nail olmayı nasip etsin.” dedi.

 

            Binlerce araç ve on binlerce insanın akın ettiği Safvan Bin Muattal Türbesi’ne Samsat ve Adıyaman Belediyeleri tarafından itfaiye araçları ve ambulanslar gönderildi. İnsan yoğunluğunun yaşandığı alanda küçük yaşta çocukların kayıp olması kaçınılmaz oldu. Kaybolan ve bulunan çocuklar cami hoparlöründen sürekli anons edildi. Kaybolan küçük yaşta çocuklar gözyaşlarına boğulurken, kaybolan çocuklarını bulan ailelerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

 

          Yeterli sosyal yapının olmadığı sahabede tuvaletlerin yetersiz olmasından dolayı metrelerce uzunlukta tuvalet kuyruğu oluştu.

 

           Birlerce insanını bir araya getiren etkinliklerde vatandaşlar güzel saatler geçirirken; Tuvaletlerin yetersizliği, yeterli çöp bidonlarının olmaması, yolların yapılmamış olması ve otopark gibi sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

            Düzenlenen etkinliklere Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Bilgin, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Safvan-Der Başkanı Dr.Sadık Çağ, Atakent Belediye Başkanı Halil Demir, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Işıldak, çeşitli siyasi parti ve meslek kuruluşları temsilcileri ve Adıyaman ile çevre il ve ilçelerden yaklaşık 30 bin vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 20 Nisan 2010 11:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri