Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİ İLE KONFERANS DÜZENLENDİ   
SAMSAT’TA ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİ İLE KONFERANS DÜZENLENDİ

 

            Samsat İlçe Müftülüğü 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle ''İslam'da Şehitliğin Önemi'' konulu konferans düzenledi.

             Konferansın açılış konuşmasını yapan ilçe Müftü Vekili Yılmaz Arı, Çanakkale Zaferinin, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu ifade etti.

            Arı, ''Türk ulusu bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazanmıştır. Diğer taraftan Çanakkale zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz'' dedi.

                Konferansa konuşmacı olarak katılan Konya Selçuk Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Sarı da İslam'da şehitliğin önemi hakkında bilgiler verdi.

                Dr. Sarı ayrıca, Samsat ilçesine gelerek şehit olan Sahabe Safvan bin Muattal'ın bu bölge insanına verdiği mesaj hakkında bilgiler vererek İslam'da savaşların barışı sağlamak için ve savunma amaçlı yapıldığına vurgu yaptı.

               Konferansa Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, kamu kurum ve kuruluşların amir ve çalışanları, bazı ilçe müftüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 17 Mart 2010 13:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri