Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERFırat: “İnsanlarımız Göçe Zorlanıyor”   
Fırat: “İnsanlarımız Göçe Zorlanıyor”

              Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat’ın her geçen gün azalan nüfusuyla ilgili açıklama yaptı.

             Adıyaman’ın Samsat ilçesinde her geçen gün nüfusun azaldığı, son nüfus sayımı sonucuna göre yüzde 5’lik bir azalmanın olduğu bildirildi.         

           Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat yaptığı açıklamada insanların göçe zorlandığını bu nedenle Samsat ilçe nüfusunun her geçen gün azaldığını belirtti.         

               Başkan Fırat, “İnsanlarımız işsiz kalınca mecburen başka yerlere yerleşiyorlar. Samsat ilçemizde yoğun olarak işsizlik yaşanıyor. Kaynak bulamadığımızdan dolayı içme suyu problemimizi çözemedik. Böyle olunca da insanlar başka yerlere göç ediyor. Nüfusun azalmasıyla İller Bankasından bize ayrılan pay daha da düşmektedir. Yani gittikçe iş yapamaz hale getiriliyoruz.” dedi.         

                Küçük belediyelere ek yardımlar yapılması gerektiğini belirten Başkan Fırat, Samsat gibi küçük ilçe veya köylerden göçün, il merkezlerine büyük sorunlar yaşatacağını belirtti.         

                Fırat, “Küçük yerlerden il merkezlerine göç eden insanlar daha ucuz olduğu için kenar mahallelere yerleşmektedirler. Bu insanların altyapı, okul, sağlık, su, telefon, elektrik gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Şehirlerimizde güvenlik, çarpık kentleşme ve kültürel sorunlar yaşanabilmektedir. Bu göçün durdurulması için küçük belediyelerin güçlendirilmesi ve insanların yaşadıkları yerde doymalarının sağlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.              




Gönderen Editör, Cumartesi, 27 Şubat 2010 18:45, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri