Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERRECEP SUYU BOŞA AKIYOR, SAMSAT SUSUZLUKTAN KIRILIYOR   
RECEP SUYU BOŞA AKIYOR, SAMSAT SUSUZLUKTAN KIRILIYOR

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde içme suyu problemi yaşanırken, recep grubu içme suyunun boşa akması tepkiyle karşılanıyor.

 

            Samsat ilçesinin 11 köyünün içme suyunu karşılayan Recep grubu içme suyunun tahliye ve arızalardan dolayı boşa aktığını belirten Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat Samsat ilçe merkezinin içme suyu problemi yaşamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

           Sadece Sahabe mevkiinde bulunan deponun tahliyesinden boşa akan suyun Samsat’a yetecek kadar olduğunu belirten Başkan Fırat, ilçe merkezi için Recep grubundan su alınması yönünde Valilik makamına başvurduklarını ifade ederek kısa vadede içme suyu probleminin çözümünün recep grubundan su almak olduğunu kaydetti.

 

           Belediye başkanı Yusuf Fırat yaptığı açıklamada; “Köylerimizde içme suyu problemi yok denecek kadar az. Ancak, ilçe merkezimiz içme suyu sıkıntısı yaşanmaktadır. Suyu, Atatürk baraj gölünden arıtmadan, sadece klorlayarak şebekeye vermekteyiz. İnsanlarımız temiz olmayan bu sudan hastalanmaktadırlar.” dedi.

 

           Samsat, Kâhta ve Sincik ilçelerinin bazı köylerinin su ihtiyacını karşılayan Recep grubu suyunun patlaklar ve depolardaki fazlalıklar nedeni ile boşa aktığını belirten Başkan Fırat, Samsat ilçe merkezine su verilmesi durumunda belediye imkânlarını da kullanarak patlak ve arızalar konusunda yardımcı olacaklarını, böylece köylere de suyun daha sağlıklı akacağını ifade etti.

 

           Fırat yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Durumu Sayın Valimize arz ettim. Resmi başvurumuzu yaptık. Sayın Valimiz ve diğer ilgililerin bir ilçe halkının sağlığını dikkate alacaklarını ve talebimize olumlu yaklaşacaklarını temenni ediyorum. İlçemizin daha bol ve sorunsuz bir içme suyuna kavuşturulması için de uzun vadeli çalışmalarımız sürmektedir. Bu anlamda da gerekli girişimlerde bulunduk. Bu durum halkımızın en temel sağlıklı yaşam hakkıdır. Halkımız hizmetin en güzeline layıktır. Belediye olarak bütün olanaklarımızı kullanacağız”

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 28 Temmuz 2009 08:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri