Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SERA KENTİ OLDU…   
SAMSAT SERA KENTİ OLDU…

 

            Samsat ilçesinde istihdam yaratılması için geliştirilen projelerden seracılık projesi hayata geçiriliyor.

 

            Ülke genelinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının uyguladığı en büyük seracılık projesi olduğu belirtilen Samsat ilçesindeki 52 adet sera kurulum işinin ilçe merkezi ve bağlı köylerde uygulanacağı bildirildi.

 

           Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz yaptığı açıklamada proje ile 52 ailenin istihdam edileceğini bildirdi.

 

            550 metrekarelik alana kurulacak olan her bir seranın her birinde yılda yaklaşık 10 bin TL gelir elde edilebildiğine dikkat çeken Kaymakam Dilsiz, “vatandaşların yaşadıkları yerde iş imkanı bulmalarının sağlık, eğitim, emniyet, ekonomik ve sosyal olarak büyük yararları var. Geliştirdiğimiz projelerle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Son yapılan projemizle birlikte Samsat ilçesinde 202 adet sera oluşturuş olacağız. Böylece 100 dekarlık alanda örtü altı ürün yetiştirilecek, seracılıkla yıllık 2 milyon TL gelir elde edilebilecektir ” dedi.

 

            Kaymakamlık Makamında yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak önümüzdeki hafta içerisinde yapımlarına başlanacak seraların iki ay içerisinde vatandaşlara teslim edileceğini açıklayan Kaymakam Dilsiz;  “Seralar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilmiş, giderleri vatandaşlara yük olmayacak şekilde, ilk beş yıl ödemesiz, on yıl içerisinde faizsiz olarak geri dönüşümü sağlanacak.” şeklinde konuştu.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 30 Nisan 2009 08:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri