Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA 50 YOKSUL AİLEYE 100 GEBE DÜVE DAĞITILDI   
SAMSAT’TA 50 YOKSUL AİLEYE 100 GEBE DÜVE DAĞITILDI

            Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, Avrupa Birliği'nden (AB) alınan destekle yürütülen projeyle 50 aileye gebe düve dağıtıldı.
            Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ekonomik yetersizlik yaşayan ailelere gebe düve dağıtımı nedeniyle düzenlenen törendeki konuşmasında, Samsat Kaymakamlığının çok zor şartlarda çok güzel ve çok yararlı bir proje gerçekleştirdiğini vurguladı, projede emeği olanlara teşekkür etti.
            Projenin örnek alınmasını isteyen Ramazan Sodan, ''Bugün proje sayesinde yoksul 50 ailemize 2'şer gebe düve veriyoruz. Bu proje sayesinde ilçemizde süt sığırcılığının gelişmesine önemli katkı yapılacak. Aileler düvelere bakarak ekonomik gelir elde edecekler, geçimlerini sağlayacaklar'' dedi.
            Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz de konuşmasında, 2004 yılında başlattıkları projeyi AB'den aldıkları 246 bin avro hibe destekle gerçekleştirdiklerini vurguladı.

 

 
            
             Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen projeden 50 ailenin yararlandırıldığını ve bu ailelerin gebe düve dağıtımından önce süt sığırcılığına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçirildiğini ifade eden Ahmet Dilsiz, şöyle konuştu:
             ''Projemizle birlikte ilçemizde yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Çünkü projemiz yem bitkisi üretiminden başlayıp sütün değerlendirilmesine kadar ki süreçte bilimsel bilgilerin, alet ve ekipmanların kullanımını öngörüyor.
              Modern hayvancılığı geliştirmek ve istihdam yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projemiz tütüne alternatif olabilecek. Ayrıca çiftçilerin kooperatifleşmesinin de yararlı olacağını düşünüyorum.''  
                Dilsiz yaptığı açıklamada, “İlçemizde projenin uygulanması ile birlikte, Yem bitkilerinin üretimi, hayvan sağlığı, açık havada hayvancılığın beslenmesi, hijyen, süt sağım ve süt soğutma tankı gibi modern makinelerin kullanımı ilçemizde ilk kez gerçekleştirilmiştir. Bu hayvanların her birinden ortalama 25 kg. süt elde edileceğini varsayarsak günde 2,5 ton süt elde edilebileceği açıktır. İlçemizde istihdam yaratmada önemli katkı sağlayacak bu projede emeği geçen Yazı İşleri Müdürümüz ile Proje ekibi ile İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarına, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk ise Samsat ilçesinde yürütülen Çiftçi Eğitim ve Hayvancılık İşletme merkezi – Süt İnekçiliği Projesinde hedeflenen noktaya varıldığını söyledi.

 

 

 

 
                  
             Öztürk “Projede ön görülen örgütlenmenin dışındaki bütün koşullar yerine başarı ile getirilmiştir. Eğitimler verilmiş, modern hayvancılık teknikleri ile makine ve ekipman kullanımları öğretilmiş, iyi cins hayvanlar getirilerek dağıtılmıştır.” dedi.
               Törende, konuşmaların ardından ailelere büyük bir titizlikle seçimleri yapılan gebe düveleri dağıtıldı. 
              İkişer adet gebe düve alan vatandaşlar projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek başta ilçe Kaymakamı ve önceki Mülki İdare Amirleri olmak üzereemeği geçenlere teşekkür ettiler.
.
.
.



Gönderen Editör, Salı, 10 Şubat 2009 20:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri