Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA, SAMSATLI LUCİANUS ANLATILDI   
SAMSAT’TA, SAMSATLI LUCİANUS ANLATILDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Samsatlı Lucianus konulu konferans verildi. 

            Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mustafa Çevik’in Samsat Cumhuriyet Konferans Salonunda verdiği konferansa Kaymakam Ahmet Dilsiz ve kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları katıldı.

 

            Samsatlı Lucianus’un hayatı, eserleri ve dünya felsefesindeki yerini anlatan Çevik, Lucianus’un ilk çağda yaşamış büyük düşünürlerinden biri olduğunu, Samsat’ta doğup bir yaşadığını, ancak buna rağmen Türkiye’de hat ettiği değeri bulamadığını belirtti.

 

            Çevik, “Samsatlı Lucianus, yaşadığı dönemde zamanın idarecileri ile alay etmiş, ölüm sonrası düşünceleri analiz etmiş, bunun yanında yemekten tutunda, aşk romanlarına bir çok konuda düşüncelerini ustaca dile getirmiştir.” dedi.

 

            Çevik Samsatlı Lucianus’un eserlerinin günümüz Türkçesine çevrilmesi, onu tanıtıcı geniş kapsamlı sempozyumların düzenlenmesi, minyatür, temsili heykelciklerinin yaptırılmasının önemine işaret ederek batı dünyasında gösterilen ilgiyi ülkemizde de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 

            Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ise yaptığı açıklamada bu bölgede doğup büyümüş, dünya milletlerinde kabul gören tarihi değerlerin, ilçe tanıtımı içinde önemli olduğunu belirterek, böylesi konferans veya sempozyumlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.



Gönderen Editör, Cumartesi, 24 Ocak 2009 17:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri