Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT İLÇESİNDE HAVZA PROJES KAPSAMINDA 77 BİN MEYVE FİDANI ALINDI   
SAMSAT İLÇESİNDE HAVZA PROJES KAPSAMINDA 77 BİN MEYVE FİDANI ALINDI

- Samsat Havzası Gelişiyor…
-  Samsat İlçesinde Havza Projes Kapsamında 77 Bin Meyve Fidanı Alındı
- Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz “Havza Projesi, Bölgeye İstihdam Sağlayacak Ve Bir Hareketlilik Getirecektir” 
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde havza geliştirme projesi kapsamında çiftçilere 77 bin meyve fidanı dağıtıldı.
             Kaymakam Ahmet Dilsiz, Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü havza geliştirme çalışması kapsamında kırsal yerleşim yerlerinde yaşayanların refah düzeyinin artırılmasının amaçlandığını belirtti.
      Çalışmaya ilişkin olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, “Ülkenin kalkınmasında önemli bir yer tutacak olan ve Adıyaman bölgesinde sadece Samsat ilçesinde yürütülen Bölge Havza Projesinin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları var. Geniş çaplı olarak yapılan alan çalışması sonucu tespit edilen hususlarda projeler geliştirmekteyiz.” dedi. Projeyle kırsal yerleşim yerlerindeki atıl istihdamın ekonomiye kazandırıldığını da belirten Dilsiz, şöyle konuştu:  
   

''Proje kapsamında 77 bin meyve fidanı satın alınarak çiftçilere dağıtıldı. Fidanların çeşit ve sayısı çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüğüne yaptığı talep dikkate alınarak belirlendi. Nar, hurma, armut, erik, incir, zeytin ve badem fidanları çiftçilere bedelinin yüzde 30'u karşılığında teslim edildi, yani fidan bedelinin yüzde 70'i hibe edildi.

 

 

 
    Son zamanlarda vatandaşlarımız yaz aylarında il dışına mevsimlik işlerde çalışmaya gidiyor. Bu nedenle çocukların eğitimleri aksamakta ve hijyenik ortamlarda çalışamadıklarından çeşitli hastalıklara yakalanmaktadırlar. Bu durum insanımıza mali ve sosyal ek külfetler getirmektedir. Uygulanacak projelerle inanıyorum ki pek çok olumsuzluğun önüne geçilebilecek.'' Yapılan projelerin meyveciliğe yönelik olduğunu, böylece aynı zamanda ağaçlandırma çalışmalarını da yürütmüş olduklarını ifade eden Kaymakam Ahmet Dilsiz, projenin mevsimlik göçleri de azaltacağını söyledi. 

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İlçe Tarım Müdürlüğünün uyguladığı tarımsal projelerin yanında eğitim, sağlık ve diğer alanlarda sosyal projelerin de hayata geçirmek istediklerini belirterek, Bölge Havza Projesinin tamamlanmasıyla Samsat ilçesinin daha gelişmiş ve refah seviyesi yükselmiş bir ilçe olacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 24 Aralık 2008 16:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri