Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTÜRKİYE HALİL İBRAHİM SOFRASINDA BULUŞTU   
TÜRKİYE HALİL İBRAHİM SOFRASINDA BULUŞTU

            Şanlıurfa Valiliği tarafından, dünyada hoşgörü ve iyiliğin ana yurdunun Şanlıurfa olduğunu anlatmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' nda Samsat ilçesine ait ürünlerde sergilendi.

 

           Adıyaman adına açılan stantda Nemrut heykelcikleri, tanıtıcı afişler, broşürler, yapılan projelerde elde edilen ürünler sergilendi. Stantda Besni ilçesine ait fıstık, kuru üzüm, menengiç, Samsat ilçesine ait, salatalık ve çilek gibi ürünler yer aldı.

 

            Programa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Protokol üyeleri, Adıyaman Vali Yardımcısı Selami Işık, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Kars Vali Yardımcısı (Eski Samsat Kaymakamı) Doğan Demirdaş, bir çok ilden mülki idare amirlerin yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

            Etkinlikler, Valilik binası önünden başlayan ve Balıklıgöl'de son bulan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş boyunca temsili Hz. İbrahim Tenceresi'nden çocuklara şeker dağıtıldı.

 

             Daha sonra Balıklıgöl Büyük Amfi'de bir program düzenlendi. Programda Şanlıurfa'daki lise öğrencileri tarafından oluşturulan davul grubu ritim gösterisi gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Toptan, öğrenciler tarafından hazırlanan ritim gösterisini beğeni ile izlerken, gösteri sonunda öğrencileri büyük içtenlikle alkışladı.

 

               Şanlıurfa Müzesi'ne getirilerek ziyarete açılan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam dini tarafından en büyük ata ve referans noktası olarak kabul edilen Hz. İbrahim'in Tenceresi ilgi ve beğeniyle izlendi. 1517 yılında Yuvuz Sultan Selim’in Mısır Seferi sırasında İstanbul’a getirildiği bilinen ve Topkapı Sarayı Müzesi Has Oda/Mukaddes Emanetler Dairesinde 500 yıldır özenle muhafaza edilen Hz. İbrahim’in kazanın sigortalanarak Şanlıurfa iline getirildiği, sergilendiği ve tekrar İstanbul’a geri gönderileceği bildirildi.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 04 Haziran 2008 16:46, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri