Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKARDEŞLİK TÜRKÜSÜ   
KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ

Haberin Devamı        Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bir süre önce gençlerin sürtüşmeleri ile başlayan tartışma neticesinde Aslan ve Kuştepe aileleri arasında kırgınlık meydana gelmişti. Aileler, Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş ile İlçe Jandarma Komutanı Mithat Gündür ve İlçe Emniyet Amiri Zafer Güven’in yoğun girişimleri ile barış noktasına getirilerek, 80. Yıl Sosyal Tesislerinde Adıyaman Valisi Halil Işık, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Emniyet Müdür Vekili ve İl Müftüsünün katılımı ile düzenlenen ve Mahsun Kırmızıgül'ün söylediği "Kardeşlik Türküsü"nün  dinletildiği yemekli barış merasiminde barıştılar. Kardeşlik Türküsü'nü duyan davetlilerin ve ailelerin tebessüm ettikleri gözlendi.

            İl Müftüsü Nimetullah Arvas yaptığı konuşmasında İslam dininde kavganın ve küs olmanın haram olduğunu, barışı ilk bozanın lanetlendiğini ifade ederek, barışı kabul eden her iki aileye teşekkür etti. baris

            Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş, ise yapmış olduğu konuşmasında; “Geçtiğimiz günlerde şu an barış merasimini yapmakta olduğumuz tesisimizin çevresine 1000 adet zeytin fidanı dikmiştik. Zeytin, dünyanın tüm ülkelerinde barış ve kardeşliği ifade etmektedir. Bu kadar zeytin fidanının ortasında küslük ve kırgınlığın olması düşünülemez. Aslan ve Kuştepe ailelerine sağduyulu davranarak uzattığımız zeytin dallarını tutma civanmertliği gösterdikleri ve çağrımızı kabul ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.


            Vali Halil Işık da, kendisinin her iki aileyi uzun yıllardır yakinen tanıdığını, ailelerin barışsever olduklarını söyleyerek “Biz Adıyaman olarak bir aileyiz. Aile arasında kavga olmaz. Aslan ve Kuştepe ailelerini barış yolunu seçmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bugünkü ortama zemin hazırlayan Sayın İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Amiri ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.




Gönderen Editör, Çarşamba, 10 May 2006 18:54, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri