Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABEDE BİNLERCE VATANDAŞ YAĞMUR DUASI YAPTI…   
SAHABEDE BİNLERCE VATANDAŞ YAĞMUR DUASI YAPTI…

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinde buluşan binlerce vatandaş mevlit programı sonrası yağmur duası yaptı.

 

           Samsat Müftülüğünce organize edilen programa Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Dr. Zülfikar Işık, Adıyaman Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, İl Genel Meclis üyeleri, köy ve mahalle Muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

            Adıyaman, Kahta ve Samsat ile başka yerlerden gelen binlerce vatandaş kuraklık endişesi yaşandığından Samsat Müftüsü Abdülrakip Arslan’ın yapmış olduğu dua için el açarak dua ettiler.

 

           Müftü Arslan yaptığı duada Anadolu topraklarının bol suya kavuşması ve bereketlenmesi dileğinde bulundu.

 

            Arslan yaptığı açıklamada, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi anlamda bir kuraklık söz konusudur. Bu nedenle Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu mekana gelerek, güzel yurdumuzun bereketlenmesi için dua ettik. Çevre yerleşim birimlerinden de katılım olunca binlerce insan bir araya gelmiş, sosyal bir aktivite oluşmuş oldu. Baharın gelmesiyle panayır havasında geçen bu etkinlik aynı zamanda insanların stres atmasına da vesile oldu.” şeklinde konuştu.

 

            Arslan, kutlu doğum haftası içerisinde bulunulan bu günde Peygamber efendimizin yakın arkadaşlarından Safvan bin Muattal kabri başında binlerce kişinin yaptığı duaların kabul olması ve Anadolu topraklarında kuraklıkların, kıtlıkların, afetlerin yaşanmaması dileğinde bulundu.

 

            Samsat Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ise yaptığı açıklamada sahabe kabrinin Adıyaman ve Samsat için çok önemli olduğunu, tanıtım ve turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

            Başkan Aslan, “İlçemiz tarihi ve turistik değerlerini Atatürk Baraj gölüne kaptırmış, şu anda da üç tarafı sularla çevrili yarım ada olduğundan turizm hareketliliği yaşanmamaktadır. Sahabe kabrinin turizme kazandırılması bu anlamda büyük bir önem arz etmektedir. Kaymakamlığımızın yapmış olduğu girişimler neticesinde Mayıs ayında yapılacak olan ihale sonucunda TOKİ’nin yürüttüğü projenin neticelenmesi durumunda bu mekan daha da güzelleşecek, vatandaşlarımız bu bölgede güzel bir mesire alanına kavuşmuş olacaktır.” dedi.

 

            Program çerçevesinde Adıyaman Belediyesi tarafından bastırılan kitaplar dağıtılarak, Sahabe-Der tarafından vatandaşlara yemek dağıtıldı.

 

 

 

     

 

     




Gönderen Editör, Pazar, 20 Nisan 2008 13:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri