Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKAYMAKAMIMIZ DOĞAN DEMİRDAŞ’IN VATAN GAZETESİ YAZARI RUHAT MENGİ’YE GÖNDERDİĞİ CEVABIN TAM METNİ   
KAYMAKAMIMIZ DOĞAN DEMİRDAŞ’IN VATAN GAZETESİ YAZARI RUHAT MENGİ’YE GÖNDERDİĞİ CEVABIN TAM METNİ

AtaAtaAta
    
          Sayın Ruhat MENGİ,
         İnterneti, basını ve köşe yazarlarını çok yakından takip eden bir kaymakam olarak 21 Nisan 2006 tarihli Vatan Gazetesindeki yazınızın “Atatürk Diyemiyoruz”  alt başlığı ve devamını, ancak 28 Nisan günü Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün bana getirmesi sonucunda okudum ve “Acaba  gecikmiş bir, 1 Nisan şakası mı?” diye düşünüp, internetten yazınızın aslına ulaştım.
        Öncelikle şunu gururla ifade etmeliyim ki; “ Ben, masrafının  tamamını maaşlarından artırarak yaptırdıkları ‘Öğretmenler Çeşmesi’nin mermerine dahi Ulu Önder’in “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. K. ATATÜRK” yazdıracak kadar  gönülden ve çıkarsız Atatürk sevdalısı 150’ye yakın öğretmen ve idarecinin görev yaptığı bir ilçenin Kaymakamıyım.
             Bir ‘öğretmen’in yazdığını vurguladığınız (benimse öyle bir öğretmen olduğuna inanmadığım ve büyük bir kampanyanın bir ayağı olarak gördüğüm)  konuları belirtmeden önce “Acaba bu Adıyaman’ın Samsat ilçesi neresi?, İnternette onunla ilgili ne var?” diye en temel gazetecilik duyarlılığı ile bir tarama yapmış olsaydınız,  Çanakkale Gazisi ve TBMM Kurucusu, Büyük Kurtarıcı Atatürk’ü daha yakından tanımak için 18 Mart ile 23 Nisan tarihleri arasında (3-8 Nisan 2006) Kaymakamlığımızın imkanları ile Anıtkabir’e yapılan geziyi hemen fark edecek,  22 merkez ve köy okulumuzdan en başarılı 40 öğrenci, 6 idareci, Samsat Belediye Başkanı ve Samsat Kaymakamı’nın, Yüce Ata’ya olan bağlılıklarını mozolesine tüm Samsat’ı temsilen koydukları çelenk ve Anıtkabir Şeref Defterine yazdıkları ile ifade ettiklerini görecek ve  “Bu ne saçma iftiraymış” diyerek dikkate bile almayacak, ülkemizin  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tüm zorlukları göğüsleyerek can-ı gönülden görev yapan onlarca öğretmen ve idareciyi  arkası hiç aranmamış bir iftira ile yaralamaya neden olmayacaktınız.

Ata

          Vurgulamalıyım ki eşi de öğretmen olan bir kaymakam olarak, ilçemizin milli eğitim camiasını son derece iyi tanıyorum. Yazıda bahsettiğiniz ‘öğretmen’ eğer ilçe sınırlarımızda yaşıyorsa ya burası Samsat değil ya da o kişi tam bir hasta!  Psikolojik sinema filmlerini de ilgiyle izleyen birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim:"Yazdığı bu senaryo tam anlamıyla Oscarlık, Altın Portakallık ve Altın Kozalık…!" Ben o iddiaları  ispata davet ediyorum…
            Yazınızı okur okumaz aynı gün  İlimiz Valisi Sayın Halil IŞIK’ı da bilgilendirerek, Adıyaman Valiliğinden söz konusu iddiaları araştırmak, iddialar gerçekse sorumlular hakkında işlem yapılması, gerçek değilse de bu iftirayı ortaya atanlar hakkında  gereken her türlü yasal işlemin yapılmasına dayanak oluşturması  amacıyla müfettiş talep ettim. 

           Milli Eğitim camiası gerçekten de çok köklü gelenekleri olan, Cumhuriyetimizin gelişip bugünlere gelmesinde son derece büyük emek harcamış bir teşkilattır. Bu teşkilatın bir ilçedeki üyeleri hakkında ortaya atılan bir  iddiayı gazetede yayınlamadan önce, İlçede devletin temsilcisi İlçe Kaymakamını aramanızı beklemek, kısacası haberi doğrulamanızı beklemek , en temel insan hakkıdır diye düşünüyorum.

             Sizin yazınızdan benim bilgim olmadığı gibi siz de ilçemizle ilgili bilgi sahibi değilsiniz….Sadece “Bu İlçe Kitap Okuyor Kampanyası” dahi sizlerin yazdığı iddiaları çürütecek bir çalışmadır. 100 günde 1 milyon sayfa kitap okunan ve yine 100 günde 8.000 sayfa “100 Temel Eser” kitaplarını okuyan kız öğrencileri yetiştiren Samsat Milli Eğitim Camiasından daha Atatürkçü kim olabilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün özlediği gençleri buradaki Milli Eğitim gönüllüleri yetiştirmektedir.

          İlçemiz, birilerinin hangi amaca hizmet ettiği henüz meçhul iddialarının son derece uzağında, bugüne kadar teröre, irticaya ve bağnazlığa hiç prim vermemiş ve vermeyecek olan tertemiz bir ilçedir.

          Milli Eğitim teşkilatımızın ve kamu personellerimizin,  yazınız nedeniyle oldukça fazla bozulan moralini yeni bir yazınızla düzeltebileceğinizi belirterek, en yakın zamanda ilçemizde sizleri öğretmenlerimiz ve kurum amirlerimizle tanıştırmaktan duyacağım memnuniyeti ifade eder,  cevabi yazımı Vatan Gazetenizdeki köşenizde en kısa zamanda yayınlamanızı rica ederim.  02.05.2006
         
           Doğan DEMİRDAŞ
Adıyaman-Samsat Kaymakamı



Gönderen Editör, Çarşamba, 10 May 2006 18:47, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri