Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA YEMEKLER YARIŞTI   
SAMSAT’TA YEMEKLER YARIŞTI

             Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yöresel yemek ve tatlı yarışması düzenlendiği bildirildi.

 

           Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 80. Yıl Sosyal Tesislerinde yapılan yarışmaya bir birinden ilginç ve birbirinden güzel 19 yemek ve 9 tatlı ile ev hanımları yarıştı.

 

             Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın eşi Hatice Kaşıkçı, İlçe Emniyet Amiri Nadir Arıkan’ın eşi Elif Arıkan, Samsat Lisesi Müdür Yardımcısı, Serap Urgun, Samsat Yazı İşleri Müdürü Ramazan Aksoy, İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş, Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Mashar Aktaş’ın jüri üyeliği yaptığı değerlendirme sonucunda yemek dalında Zelihe Karakuş yaptığı içli köfte ile birinci olurken, Yeter Polat Dilber dudağı ile tatlı dalında birinci oldular.

 

            Yemek Yarışmasında Ayşegül Acıklan et sote dalında ikinci, Hatice İçen Zülbiye ile üçüncü olurken, Hatice Çetinkaya dolma ve karışık sarma ile protokol özel ödülüne layık görüldüler.

 

 

           Tatlı yarışmasında ise Leyla Küçükaslan sütlaç ile ikinci, Zerrin Esra Demirok telli turda tatlısı ile üçüncü olurken, Gönül Canpolat parmak tatlısı protokol özel ödülüne layık görüldüler.

 

            Düzenlenen törene Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kahta Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Samsat İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Yusuf Kandemir, Belediye Başkanı A. Kadir Aslan, diğer kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

            Samsat Kaymakamlığınca yemek dalında birinci gelen yarışmacıya bir adet Cumhuriyet altını, ikinci yarım altın, üçüncü ve protokol ödülüne layık görülen yarışmacılara ise birer adet çeyrek altın dağıtıldı.

             Samsat Belediye Başkanılğınca da tatlı dalında birinci gelen yarışmacıya bir adet Cumhuriyet altını, ikinci yarım altın, üçüncü ve protokol ödülüne layık görülen yarışmacılara ise birer adet çeyrek altın dağıtıldı.

 

 

            Törende bir açıklama yapan HEM Müdürü Ayhan Ercemal, yöresel yemek ve tatlıların tanıtılması, bayanlar arasında işbirliği ve diyalogun geliştirilmesi amacıyla yapılan bu yarışmada bütün yemeklerin bir birinden güzel olduğunu ancak bir sıralama yapmak durumunda olduklarını belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

 

 

             Tören sonrası Samsatlı bayanlar canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek yaptıkları yemek ve tatlıları bir birilerine ikram ettiler.

 

 

 

  

 

   

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 09 Nisan 2008 12:02, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri