Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERVATANDAŞLARA SERA MALZEMESİ DAĞITILDI…   
VATANDAŞLARA SERA MALZEMESİ DAĞITILDI…

Samsat ilçesinde yaptırılacak 70 sera malzemesinin getirilerek dağıtıldığı bildirildi. Samsat’ta tarımsal üretimi arttıracak ve işsizliği çözecek projeler olarak gösterilen 70 seranın tesisi için malzeme getirilerek vatandaşlara dağıtıldı.

 

Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı toplamda 10 bin civarında olan ilçemizde bu kadar malzemenin getirilmiş olması ve bir anda 70 seranın yapılacak olmasının geleceğe yapılan yatırımlar adına önemli olduğunu söyledi.

 

Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, tarımsal üretimin arttırılması amacıyla başlatılan bu hamlenin ilçenin sosyo-ekonomik yönden gelişimine katkı sağlayacağına işaret etti. Seracılığı yaygınlaştırılmasıyla ilçenin refah düzeyinin yükseleceğini belirten Kaşıkçı, şöyle konuştu:

 

“İlçemizde ciddi anlamda kırsaldan kente doğru göçler yaşanmaktadır. Bunun nedeni ise elbette ki işsizliktir. Göç olayı beraberinde olumsuz durumları da doğurmaktadır. Özellikle güvenlik, eğitim ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar insanların uzun süre bir yerde ikamet etmemenin sonuçlarıdır. İnsanlar yaşadıkları yerde doyabiliyor, sosyal yaşantılarını refah içerisinde sürdürebiliyorlarsa orayı daha yaşanılır, daha huzurlu hale getirmek için uğraşırlar. Bu nedenle kırsalda yaşayan ailelerin güçlendirilmesi, alternatif projelerin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Yaptırılan 70 sera bu anlamda oldukça önemlidir.”

 

Kaşıkçı, yaptırılmakta olan 70 serada üretilecek sebzelerin Adıyaman bölgesini besleyebilecek potansiyele sahip olduğunu, bu tür projelerin daha da yaygınlaştırmak için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

 




Gönderen Editör, Cuma, 28 Mart 2008 12:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri