Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA YARI BODUR KİRAZ YETİŞTİRİCİLİ…   
SAMSAT’TA YARI BODUR KİRAZ YETİŞTİRİCİLİ…

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde dört adet kapama yarı bodur bahçesi tesis edildiği bildirildi.

 

           Samsat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğünce yürütülen projenin finansmanının Başbakanlık SYD Vakıfı Teşvik fonundan temin edildiği ve Akdamar, Kızılöz ile Tepeönü köylerinde uygulandığı belirtildi.

 

          Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, 50 dekar yarı bodur kiraz bahçesi kurulması ile kaliteli ve iyi verim veren meyve çeşitlerimizden kirazın yetiştirilmesi ile meyvecilikle uğraşan çiftçilerin bu işten iyi bir gelir elde etmelerini hedeflediklerini belirterek, modern tarım teknolojileri kullandıklarını kaydetti.

 

             Kaymakam Kaşıkçı, “Bölgemizin ekonomisi tarıma dayalıdır. Tarımsal kalkınmanın yolu üretimi artırmaktan geçer. İlçemizin gerek doğal gerekse ekonomik şartları tarımsal yapı ve gelenekleri meyveciliğe uygun bir ortam oluşturmaktadır. Bu nedenle halkımızı meyveciliğe özendirici çalışmalar yapmaktayız.” dedi.

 

           Sertifikalı fidan dikim çalışmalarını yerinde gezerek ağaç diken Kaşıkçı, çiftçilerin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak için bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamayı amaçladıklarını, bu kapsamda alternatif ürün projesi kapsamında ürün deseninin genişletilmesi ve iyi gelir getiren tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için yarı bodur Kiraz projesinin uygulandığını kaydetti.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 18 Mart 2008 11:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri