Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA EGE TÜTÜNÜ YETİŞTİRİLECEK   
SAMSAT’TA EGE TÜTÜNÜ YETİŞTİRİLECEK

             Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Ege tütününün yetiştirilmesi için ekicilerle toplantı yapılarak bilgi verildi.

 

             Samsat Kaymakamlığının girişimleri ile SOCOTAB Yaprak Tütün Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkililerinin Samsatlı ekicilerle Cumhuriyet Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

 

             Firmanın Genel Müdürü Ahmet Okumuş Ege’de üretilen tütün cinsinin ekilmesi şartıyla istendiği kadar ekim yapılabileceğini ve bunun için alım garantisi verdiklerini söyledi.

 

              Okumuş, “Samsat bölgesinde geniş ve verimli araziler var. Üreticiler ise tütüncülük konusunda deneyim sahibiler. Bu birikimin iyi kullanılması gerekiyor. Bu amaçla Sayın Kaymakamımızın daveti üzerine ilçeye gelerek çiftçilerimizle toplantı yaptık. Bizim söylediğimiz tütün cinsinin ekilmesi şartıyla istendiği kadar tütün ekilebilir ve biz bu tütün için alım garantisi veriyoruz. 30-40 dönüm dolayında ekim yapacak çiftçilerimize de çift sıralı tütün saplama makinesi hediye edeceğiz. Adıyaman’da görevlendirdiğimiz teknik elemanlarımız gözetiminde üretilecek tütün bedelleri ise peşin ödenecektir” şeklinde konuştu.

 

               Toplantıya katılan Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş halkımızın vazgeçemediği tütüncülüğün bu girişimle tekrar canlanabileceğini kaydetti. Daş yaptığı açıklamada, “Uzun yıllar ilçemizde tütüncülük yapılmış ve bu üründen iyi ekonomik girdi sağlanmıştı. Ancak, uygulanan kota nedeniyle halkımız bir anda işsiz duruma düşmüş, köyden kente ciddi anlamda göç yaşanmıştır. Bu durum ise beraberinde bir çok sıkıntıların yaşanmasına neden olmuştur.” dedi.

 

                Daş, “SOCOTAB firması yetkilileri, ilçemiz üreticileri ile yaptığı toplantıda istendiği miktarda tütün ekilebileceğini belirtmişlerdir. Bu durumda çiftçilerimiz rahat bir nefes alabileceklerdir. Bu durum son derece umut verici ve sevindiricidir. Biz Ziraat Odası olarak ta çiftçimizin gelir seviyesinin yükselmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

              Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise ilçenin ekonomik kalkınması için bütün alternatifleri kullanacaklarını kaydetti.

 

              Kaşıkçı “İlçemizde yapılması düşünülen bu tür tütüncülük bir fırsattır. İyi değerlendirilmesi durumunda, yaptığımız diğer projelerimizle birlikte halkımızın refah seviyesinin yükseleceğini düşünüyoruz. İlçemizde yıllarca tütüncülük yapılmış ve iyi gelir elde edilmiştir. Bu nedenle sunulan bütün alternatif ürün yetiştiriciliğine rağmen halkımızın kafasında sürekli tütüncülük yatmaktadır. Son zamanlarda yapılan projelerle özellikle hayvancılık, meyvecilik ve seracık alanlarında geliştirilen projeler büyük ilgi görmüştür. Ancak, ürün çeşitliliği adına tütüncülüğünde yapılması önemlidir.” dedi.

 

              Kaymakam Kaşıkçı, “Önemli olan yöremiz coğrafyasında, toprak ve iklim şartları göz önüne alınarak vatandaşlarımızın daha fazla ürün elde etmelerini sağlamaktır. Bilimsel olarak yapılacak tarımı teşvik edecek, bütün alternatifleri değerlendirecek, daha iyi pazarlar bulunması için çiftçimize yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

 

  

 




Gönderen Editör, Perşembe, 13 Mart 2008 12:40, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri