Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI BAYANLAR DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ ÇAY PARTİSİ İLE KUTLADI…   
SAMSATLI BAYANLAR DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ ÇAY PARTİSİ İLE KUTLADI…

Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki kadınlar Dünya Kadınlar Günü nedeni ile 80. Yıl Sosyal Tesislerinde çay partisi vererek bir araya geldiler.

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  tarafından organize edilen kutlama; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

Programa İlçe Kaymakamının eşi Hatice Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanının eşi Özgül Kandemir, İlçe Emniyet Amirinin eşi Elif Arıkan, Belediye Başkanının kızı Fatma Aslan, Halk Eğitim Merkezinde ve okullarda görevli öğretmenler, Halk Eğitim kursiyerleri, Sağlık personeli ve çok sayıda kadın katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan ERCEMAL yaptı. Ercemal konuşmasında günümüz Türkiye'sinde toplumumuzun temelini oluşturan ailede kadının yeri ve başarısını vurguladı. Toplumumuzda zaman zaman kadınımızın maruz kaldığı olumsuzluklara değinen Ercemal “Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler. Dünyadaki mal varlığının ise % 1’ine sahipler. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.” şeklinde konuştu.

 

Özellikle eğitimsizliğin sonucu kadınlarımızın bu tür şiddetlere maruz kaldıklarını ifade eden Ercemal “Son zamanlarda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara devam eden kursiyerlerimizin büyük çoğunluğunun bayan olması bizleri memnun etmektedir.”

 

HEM Müdürü Ercemal, bu tür sosyal kültürel etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulunup, bu tür organizasyonlarda kadınlarımızın yanında olacaklarını, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti.

 

Samsat Kaymakamı eşi Hatice Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanının eşi Özgül Kandemir ve İlçe Emniyet Amirinin eşi Elif Arıkan  birer teşekkür konuşması yaptılar.

 

Ayrıca günün anlam ve önemiyle ilgili Ebe Şenay KİLİNÇ, Kuaför Öğretmeni Aycan Aydın, Nakış Kursu Öğretmeni Nejla Kızıl, Kursiyerler Fatma Kıraç ve Cevahir Arslan tarafından şiir ve kompozisyonların okunmasından sonra, davetlilere ikramlar yapıldı. Programa müzik ve eğlenceyle son verildi.

 

 

 

  

 

  

 




Gönderen Editör, Cuma, 07 Mart 2008 14:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri