Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT ÖRNEK HAVZA OLACAK   
SAMSAT ÖRNEK HAVZA OLACAK

            SAMSAT KAYMAKAMI KAŞIKÇI “SAMSAT İLÇESİ GAP’A YİTİRDİKLERİNİ GERİ ALIYOR”

 

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge İdaresince çok boyutlu olarak yürütülecek olan Bölge Havza Projesi çalışmalarına başlandı.

 

               GAP İdaresi uzmanları ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan alan çalışmasından sonra Kamu Kurum ve Kuruluş amirleri ile Cumhuriyet konferans Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

 

               Çalışmaya ilişkin olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Alan çalışması ile proje alanı olarak belirlenen Samsat ilçe merkezi ve 16 köyümüzde yoksulluğu ve yoksunluğu azaltmak, kadınların iş hayatındaki yerini saptamak ve ihtiyaçlarını belirlemek, mevcut tarımsal faaliyetleri belirlemek, Köylerin; güçlü, zayıf ve potansiyellerini ortaya koymak, yöre halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için alternatif gelir getirici etkinliklerin araştırılması amaçlanmıştır.” dedi.

 

          Projenin uzun dönemde; GAP Bölgesi kırsalında yaşayanların sosyal ve ekonomik refah seviyelerinin yükseltilmesini ön gördüğünü belirten Kaymakam Kaşıkçı Samsat ilçesinin bu proje için seçilmesinin önemli olduğu söyledi.

 

          Kaymakam Kaşıkçı “Uzun yıllar geçim kaynakları olan tütüne uygulanan kotadan dolayı oluşan mevsimlik göçler, arazi varlığının büyük kısmının Atatürk Barajı gölet suları altında kalması ile oluşan kırılganlık ve kalıcı göçler, yeni yerleşim yeri olması gibi etkenler, sosyal ve ekonomik yönden sıkıntıların yaşanıyor olmasından dolayı Samsat ilçesinin GAP Bölge Havza Projesi uygulanıyor. Bu proje sonucunda inanıyorum ki, Samsat ilçesi GAP’a ekonomik ve psikolojik olarak yitirdiklerini geri alacaktır.” şeklinde konuştu.

 

           Kaymakam Kaşıkçı proje ile çağdaş yaşamın gereği olan yüksek kaliteli kamu hizmetlerinin ve hizmet alt yapılarının ile dağınık kırsal yerleşim birimlerinin nitelikli hizmetlere ulaşılabilirliğinin artırması ve yatırımlarda finansman tasarrufunun sağlanması, kırsal sanayinin ve diğer gelir getirici aktivitelerin  geliştirmesi yoluyla halkın gelir düzeyini arttırarak ve sürekli kılması, dağınık yerleşim birimlerinde yaşayanlar arasında işbirliği ve entegrasyonun sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

 

           Yapılan toplantıda proje yönlendirme birimi ve teknik destek ekibi belirlendi. Bunun dışında, hayvancılığın geliştirilmesi, tarımsal çeşitlendirme, modern sulama sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması, üretici organizasyonlarının oluşturulması ve geliştirilmesi, alt yapı ve çevrenin iyileştirilmesi, su ürünlerinin geliştirilmesi ve özellikle kadınlara yönelik sosyal projelerin hayata geçirilmesi için kurumlar arası görev dağılımı yapıldı.

 

            Kalkınma ve gelişmeye yönelik olarak, olaya sadece ekonomik olarak bakılmayıp sosyolojik ve psikolojik olarak ta çalışmalar yapılacağı belirtilen proje kapsamında bölge halkı ile eğitim çalıştayları yapılarak sağlık, eğitim, sosyal, psikolojik, kültürel, toprak ve iklim, alternatif ürün ve ürün çeşitliliği gibi faktörler esas alınarak ona göre bilimsel metotlarla çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 04 Mart 2008 07:08, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri