Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SERA KENT OLUYOR   
SAMSAT SERA KENT OLUYOR

              Samsat’ta işsizliği çözecek ve aynı zamanda tarımda dönüşümü gerçekleştirecek projeler ile eğitimde kaliteyi arttırıcı projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

 

               Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde başlatılan tarımda dönüşüm, diğer bir deyişle alternatif ürün geliştirme çalışmaları neticesinde seracılığı yaygınlaştırarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

             Kaymakam Kaşıkçı, seracılığın işsizliği azaltan, dar alanda fazla ürün alınmasını sağlayan ve aynı zamanda kırsaldan kente göçü önleyen bir fonksiyon üstlendiğine vurgu yaptı.

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı; “Samsat ilçesi iklim koşulları ve tarıma uygun toprakları sayesinde bölgeyi besleyebilecek potansiyele sahip ilçelerden birisidir. Ancak, bu potansiyelin verimli şekilde değerlendirilmesinin yolunun seracılığın gelişmesi ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Seralar iklim koşullarına bağlı kalmadan, bütün yıl boyunca sebze yetiştiriciliğine imkan sağlamaktadır.” dedi.

 

            Kaşıkçı, “İlçe merkezi ve köylerimizde seracılığın yaygınlaştırılmasıyla; Ürün yetiştirme devresini uzatarak birden fazla ürün elde etme imkanı, pazarlara sürekli mal çıkarma imkanı, tarımsal işletmelerde görülen ve mevsimlik olan iş gücü kullanımını düzenli ve sürekli bir yapıya kavuşturma imkanı, birim alandan alınan yüksek verim imkanı, bu sektörün gelişmesi ile birlikte buna bağlı yan sektörleri geliştirme imkanı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

 

           Samsat Kaymakamı Mahmut kaşıkçı, seraların ihalesinin sonuçlandırılarak firmayla sözleşme imzalandığını ve bu ihale sonucunda 63 çiftçiye sera yapacaklarını söyledi. Kaymakam Kaşıkçı, ilave projelerle toplam 70 çiftçiye sera yapımı gerçekleştirmiş olacaklarını ve bu seraların yaklaşık 28 dekarlık bir alana tekamül ettiğini belirtti.

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada, dört çiftçimize 7’şer dekarlık kiraz bahçesi ve yedi çiftçimize ise 3’er dekarlık çilek bahçesi kurulması çalışmasının ise önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğini kaydetti.

 

EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTTIRICI PROJELER UYGULANIYOR

 

            Tarım alanında dönüşüm gerçekleştirmek istediklerini belirten Samsat Kaymakamı Mahmut kaşıkçı eğitim alanında da kalitenin yükseltilmesi için projeler geliştirerek hayata geçirdiklerini belirtti.

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada, “Eğitim alanındaki OKS, Okul Öncesi ve ÖSS projelerimizde onaylanmış olup bunların uygulanması devam etmektedir. OKS ve ÖSS’ ye hafta sonu hazırlık kursları, her ay seviye belirleme sınavları ve aynı zamanda hafta içi her akşam okul saatleri sonrası kısa dönem öğretmen askerlerimiz kontrolünde etüt merkezinde 2 saatlik çalışma devam etmektedir. Bu çalışmalarda veli yada öğrencilerimizden her hangi bir ücret talep etmiyoruz. Dergi, kitap ve diğer giderlerin tamamı bu projeler kapsamında karşılanmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

            Öğrencilerimizden ücret değil başarı beklediklerini belirten Kaymakam Kaşıkçı, Öğrencilerin başarılı olmalarını teşvik etmek amacıyla aylık yapılan seviye belirleme sınavlarında dereceye giren öğrencilerin ise ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.

 

 

  

  

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 29 Şubat 2008 09:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri