Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMEHMETÇİKTEN EĞİTİME KATKI   
MEHMETÇİKTEN EĞİTİME KATKI

            Adıyaman Samsat İlçe Jandarma Komutanlığında kısa dönem olarak görev yapan askerler okullarda eğitim veriyor.

 

 

          Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklama İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerlerden beş branş öğretmenin öğrencileri Ortaöğretim Kurumları Sınavlarına (OKS) hazırlık için gönüllü eğitim verdikleri kaydetti.

 

              Kaymakam Kaşıkçı “Askerlerimiz zaman zaman eğitime katkı sağlamak için çeşitli çalışmalar yürütmektedirler. Görevli askerlerimizden beşinin branş öğretmeni olduklarını gördük ve OKS sınavlarına girecek ilköğretim sekizinci sınıfta okuyan öğrencilerimize hazırlık kursları vermelerini sağladık.” dedi.

 

 

            Kaşıkçı, yarı yıl tatilinde her gün kurs verilmesini planladıklarını ancak çalışmanın iyi gittiğini görünce ikinci eğitim öğretim döneminde de sınavlara kadar her gün ders bitiminde kursların devam edeceğini ifade etti.

 

             ETÜT MERKEZİ PROJESİ UYGULANIYOR

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ilçede uygulanan Etüt Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Kaşıkçı; “Okumak isteyip ancak imkanları sınırlı öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlanması açısından çocuklarımıza hem çalışma ortamı yaratma, hem de kontrol ve gözetimimizde kurs verilmesi amacıyla ilçemizde kısa dönem askerlerimiz vasıtasıyla etüt merkezi oluşturduk. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan projede kısa dönem askerler okul sonrasında okullarımızda oluşturulacak sınıflarda her akşam kurs verecek, kursların takibi, kontrolü, ders program ve saatlerini okul idareleri belirleyip takip edecek, kursun her türlü doküman ve ihtiyaçları Kaymakamlığımızca giderilecektir.” dedi.

 

 

           Samsat Merkez İlköğretim Okulundaki kursları gezen Kaymakam Mahmut Kaşıkçı bütün öğrencilere hazırlık dergisi hediye ederek tavsiyelerde bulundu.

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı öğrencilere “kendinize iyi hedef belirleyin ve hedefinize ulaşmada hiçbir sapma yapmayın. Okulda aldığınız eğitimi verilen kurslarda ve akşamları evlerinizde takviye edin. Biz idareciler olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Araç-gerek, doküman temin edilmesi ve çalışma şartlarınızı daha da iyileştirerek elimizden geleni yapacağız. Sizlerin eğitiminde fırsat eşitliğini temin etmek bizim görevimizdir. Ancak, bizler bu kadar çalışırken, aileleriniz o kadar fedakarlıkta bulunurken sizinde daha çok çalışmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

 

             Kaymakam Kaşıkçı, başarıyı ödüllendirerek ve motive ederek OKS sınavlarında hedeflenen seviyeye ulaşmak istediklerini kaydetti.

 

             Çeşitli özel dershaneler ile iletişime geçerek büyük illerde yapılan deneme sınavlarının aynısını Samsat ilçesinde de yaptıklarını, sınav yapma, ölçme ve değerlendirme çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirten Samsat Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras iyi bir eğitimdir. İyi eğitim görmüş, kültür seviyesi yüksek vatan ve millet aşkı içerisinde olan bir gençlik ile ancak büyük Türkiye olma arzumuzu gerçekleştirebiliriz.” dedi.

 

 

            “Toplum olarak asker, sivil, genç, yaşlı demeden azim ve özveri ile eğitim çalışmalarına katılmalı ve katkı sağlamalıyız” diyen Kaymakam Kaşıkçı “Askerlerimizin bu çalışması bu anlamda önemlidir. Kendilerini, komutanlarını ve eğitime katkı sağlayan bütün herkesi yürekten kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

  

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 08 Şubat 2008 11:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri