Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ALTIN DAĞITILDI   
SAMSAT’TA BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ALTIN DAĞITILDI

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Ortaöğretim kurumları Sınavları (OKS) denemelerinde başarılı olan öğrencilere birer çeyrek altın dağıtıldığı bildirildi.

 

          Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada daha önce söz verdiği üzere OKS deneme sınavlarında başarılı olan 33 öğrenciye birer çeyrek altın hediye ettiklerini belirtti.

 

          Kaymakam Kaşıkçı “Öğrencileri ödüllendirip motive ederek başarıya taşımak istiyoruz. Daha önce söz verdiğimiz üzere ilköğretim 6,7 ve 8. sınıflarda OKS deneme sınavlarında okul birincileri ve ilçeden ilk beş sıraya girenlere birer çeyrek altın hediye ettik.” dedi.

 

          Altın dağıtma töreni 80. Yıl Sosyal Tesislerinde verilen yemekte yapıldı. Yemeğe Kaymakam Mahmuk Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Yusuf Kandemir, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, İlçe Emniyet Amiri Nadir Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, kurslarda görev alan öğretmenler ve başarı gösteren öğrenciler katıldı.

 

          Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kaşıkçı, toplam 33 adet çeyrek altın dağıtılan törende hem okul birincisi, hem de ilçe genelinde ilk beşe giren 7 öğrenci ikişer altın alırken 19 öğrencinin ise birer çeyrek altın aldığını belirten Kaymakam Kaşıkçı OKS sınavlarında geçen yıl Anadolu ve Anadolu Öğretmen Liselerini 22 öğrencinin kazandığını ve bu rakamın bu yıl 44’ü aşarak başarıyı ikiye katlamayı hedeflediklerini ifade etti.

 

          Kaymakam Kaşıkçı Şubat ayında yapılacak sınavlarda da aynı şekilde başarılı olan öğrencileri ödüllendireceklerini ve yıl sonunda genelde başarılı olan öğrencileri ise il dışına geziye götürüleceklerini kaydetti.

 

          Kaymakam Mahmut Kaşıkçı açıklamasında “Bizim yapabileceğimiz şey öğrencilerimize çalışma ortamı sunmak, fırsat eşitliği sağlamak ve onları başarıya götürecek zemini hazırlamaktır. Ondan sonrası öğrencilerimizin çok çalışması ve öğretmenlerimizin daha özverili olmalarına bağlıdır. Kursları fedakarlık göstererek azim ve özveri ile sürdüren eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Şu an burada oturan öğrencilerimizi önümüzdeki birkaç yıl içinde üniversite sıralarında görmenin mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Geçen yılın başarısını katlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefin üstüne çıkılacaktır. Bunun için her kesin üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

          Merkez İlköğretim Okulunda ilk beş sıraya yerleşen öğrencilerin dışında ikinci beş sıraya giren beş kişiye ise Samsat Belediyesinin birer çeyrek altın hediye ettiği belirtildi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı eğitime yapmış oldukları katkılarından dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti.

 

          Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ise geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin başarısı için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ve desteklerinin süreceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Gönderen Editör, Çarşamba, 09 Ocak 2008 13:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri