Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR AZERBAYCAN’DA MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZÜ SERGİLEDİ   
SAMSATLILAR AZERBAYCAN’DA MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZÜ SERGİLEDİ

 

Azerbaycan Suşa kentinde 1.Uluslararası Gastronomi Festivali yapıldı.

Haydar Aliyev Vakfı ve Devlet Turizm Ajansı’nın desteğiyle 5-8 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa’da çeşitli ülkelerden uzman aşçılar ve dünyanın dört bir yanından mutfak uzmanları Şuşa’da bir araya geldi.

 Festival; şehrin ihtişamını ve güzelliğini ve ayrıca Azerbaycan halkının misafirperverliğini bir kez daha gösterdi.

 Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, Gürcistan, Guetemala, Güney Kore, Endonezya, İran, İsrail, İtalya, Kanada, Malezya, Peru, Türkiye ve Japonya’dan uzman aşçılar, Uluslararası Mutfak Festivali’nde misafirlerine ülkelerinin yemeklerini tanıttılar. Profesyonel aşçıların ustalık sınıflarına katılarak misafirler, yemek hazırlamanın püf noktalarını öğrenme şansı yakaladılar.

 Bu muhteşem festivalde Samsat ve Samsatlıları izlemek çok güzel bir duygu oldu ve Samsatlılar Azerbaycan’daki hemşerileri ile gurur duydular. Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat’ın sahip olduğu Büyükfırat restoranlar zinciri ve uzun yıllar Samsat damak zevkini Azerbaycan’da müşterilerine tattıran ve Azerbaycan’da çok önemli bir yere sahip İş Adamı Hacı Yusuf Türkmen Samsat ve Adıyaman yöresinin mutfak kültürünü festivalde tanıttılar.

 Adıyaman’ın tescilli yemeklerinden çiğköfteyi tanıtan İş Adamı Hacı Yusuf Türkmen, uluslararası bir festivalde Adıyaman’ı yaşamanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, her alanda Türkiye’yi en iyi bir şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.
 
 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 10 May 2022 12:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri