Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKeleş Konağının kopyası Bursa'da yapılacak   
Keleş Konağının kopyası Bursa'da yapılacak

Adıyaman'da bulunan tarihi Keleş Konağı'nın kopyası Bursa'da yapılacak.

 

Bursa merkez ilçelerinden Nilüfer Belediyesi’nin Balat Mahallesi Nilüfer Çayı kenarında 163 bin metrekare alan üzerine inşaata başladığı Anadolu Arastası’nda Adıyaman Kültür Evi yapılacağı ve bu kültür evinin Adıyaman'da bulunan tarihi Keleş Konağı'nın aynısı olacağı belirtildi.

 

Bursa Adıyamanlılar dernek Başkanı Ramazan Alp yaptığı açıklamada Hemşeri Yerleşkesi olarak adlandırılan ve dünyanın pek çok yerinden Türkiye’ye gelen turistlerin ziyaret edeceği  önemli kültür turizmi destinasyonları arasına girmesi beklenen Anadolu Arastası’nda sivil mimari örneklerinin yanı sıra kütüphane, camii, kültür merkezi, piknik-spor-çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, pazaryeri, atölye, mağaza, kafe, satış birimleri meydanlar ve havuzlardan ibaret önemli bir yerleşke olacağını söyledi.

 

Başkan Alp açılmasında, "Anadolu Arastası içerisinde 500 metrekare alan üzerine toplamda 284 metrekare inşaat alanıyla Keleş Konağı’nın aynısının inşa edeceğiz. Bu yapıyı Adıyaman Kültür Evi olarak kullanacağız. Adıyaman’ın tarihi, turizmi, el sanatları, yöresel lezzetleri gibi kültürel değerlerinin tanıtımını burada yapacağız. Bursa Adıyamanlılar Derneği kurulduğu günden beri Adıyaman’ın Bursa’daki kültür elçisi görevini ifa etmektedir. Önümüzdeki günlerde dernek yönetimi olarak Adıyaman yerel ve kamu yöneticilerimizle bir araya gelerek Adıyaman Kültür Evi için istişareler de bulunacağız" dedi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 12 Ekim 2021 06:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri