Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BELEDİYESİ ATIK ÜRÜNLERLE ÜRETİM YAPIYOR   
SAMSAT BELEDİYESİ ATIK ÜRÜNLERLE ÜRETİM YAPIYOR

Samsat Belediyesi depremin enkazlarından çıkarılan çatı ve diğer yerlerden çıkarılan kerestelerle üretim yapıyor.

 

2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem ve 24 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremlerde ağır hasarlı olan binalarda çıkarılan kerestelerin yeniden kullanımı için kolları sıvayan Samsat Belediyesi yetkilileri bank, masa ve kamelya yapımı için atölye kurdular.

 

Şimdilik kendi ihtiyaçlarında kullanılan imalatların önümüzdeki zamanlarda satışının yapılabileceğini belirten Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat çöpe gidecek malzemelerin üretime kazandırdıklarını ifade etti.

 

Başkan Fırat, "Son iki yıldır depremler ile anılan Samsat ilçemiz konutların yapılması, yolların yapılması, çarşıların yapılması ve istihdama yönelik çalışmaların sonunda kamu binalarının enkazında kalan çöpe gidecek çatılarını üretimi kattık. Samsat Belediyesi olarak üretiyoruz ve yakında satışına da başlayacağız" dedi.

 

Marangoz Ustası Gazi Fırat ise yaptığı açıklamada, " Yirmi yıldır ustasıyım. Daha önce dışarıda çalışıyordum. Şu an Samsat'ta, kendi memleketimde, kendi belediyeme hizmet verdiğim için gurur duyuyorum" dedi.

 

Marangoz çırağı Ömer Fırat ise "Lise mezunuydum, askere gittim, askerden geldiğimde iş olanağı yoktu. Daha sonra böyle bir iş çıktı. Gurbetten kurtuldum, gurbete gitmiyorum artık, kendi memleketimde kendi işimi yapıyorum" şeklinde konuştu.

 

Samsat ilçesinde üretilen oturak ve masaların mesire alanları, park ve bahçelerinde kullanıldığı, talep edilen yerlere satışının da yapılabileceği belirtildi. 




Gönderen Editör, Salı, 27 Nisan 2021 12:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri