Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİGD İlk Genel Kurulunu Yaptı   
İGD İlk Genel Kurulunu Yaptı

Adıyaman’da aktif bir şekilde basın sektöründe hizmet veren gazetecilerin bir araya gelerek kurdukları Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (İGD) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Yaklaşık altı ay önce kurulan ve internet sitelerini bir araya toplayan ilk sivil toplum örgütü olma özelliğini de taşıyan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (İGD) birinci olağan Genel Kurulunu dernek binasında yaptı.

Divan Başkanlığını MASDER Başkanı Mehmet Güneş, katip üyeliklerini Bilal Karadağ, Zeynal Boz’un yaptığı ve tek liste halinde yapılan ilk olağan genel kurulda kurucu başkanı Metin Harıkçı dernek başkanlığına seçildi.

İnternet Yayıncılığı yapan ve sahada aktif bir şekilde görev yapan basın mensuplarıyla aynı çatı altında bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduğunu dile getiren Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler derneği başkanı Metin Harıkçı; “Gelişen çağla birlikte internet yayıncılığı dünya geneli olduğu gibi ilimizde de yaygınlaşmaya başladı. İnternet yayıncılığı yapan basın mensubu arkadaşlarımızın bir araya geldiğimizde sürekli internet yayıncılarını bir araya toplayan bir dernek olsa nasıl olur diye konuşmalarımız olurdu. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte istişare ederek İnternet Medyasını bir araya toplayacak bir dernek için çalışmalara başladık. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında dışarı çıkma yasakları sonucu internet medyasının önemi bir kez daha ortaya çıktı ve bizlerde ortaya atmış olduğumuz dernek fikrini hazırlamış olduğumuz tüzük ile hayata geçirmeye karar verdik. İl merkezinde ve ilçelerimizde aktif bir şekilde yayın hayatını sürdürmekte olan internet sitelerimizin imtiyaz sahiplerini bir araya getirerek kuruluşumuzu gerçekleştirmiştik. Kurucu yönetim kurulu üyelerimizle birlikte üye çalışmalarımızı tamamladık ve bugünde resmi olarak ilk altı ay içinde yapmamız gereken birinci olağan genel kurulumuzu maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirdik.  Dernek olarak amacımız internet haberciliğinin ve yerel basının etkinlik alanının genişlemesine katkı sağlamak, üyelerinin hak ve taleplerini ön plana çıkarmak için çalışmaktadır. Devletimizden beklentimiz, basın sektörünü bekleyen önemli sorunlarına çare bulunmalı. Basın meslek yasasındaki belirsizlikler giderilmeli, internet basın yasası çerçevesi belirlenmeli. Çıkarılacak yasalar basındaki belirsizlikleri ortadan kaldırmalıdır. Dernek olarak internet medyasının ve çalışanlarının daha iyi yerlere gelmesi adına elimizden geleni yapacağız. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Kongremizin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Divan başkanımız Mehmet Güneş’e, katip üyeler Bilal Karadağ’a, Zeynal Boz’a ve beni bu göreve layık gören yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Tek liste halinde yapılan birinci olağan genel Kurulda yaklaşık 16 yıldır basın sektöründe emek veren Metin Harıkçı dernek başkanlığına seçildi. 20 üyesinin bulunduğu dernekte 7 asil, 7 yedek olmak üzere yönetim kurulu üyesi, 3 asil 3 yek olmak üzere 6 denetim kurulu üyesi görev aldı.

 www.02haberler.com  imtiyaz sahibi ve Sabah Gazetesi Adıyaman muhabiri Metin Harıkçı başkanlığında kurulan Adıyaman İntenet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği yönetimi şu kuruluş ve isimlerden oluştu;

Muzaffer Akif Beyaz,  www.haberadiyaman.com.tr

Emin Soydan Doğru www.besnigüncel.com

Kürşat Harmanda www.haberinrotası.com Y

unus Yaşar www.adiyamanlilar.net

Ruhi Akan www.jethaber.com.tr

Cenap Özharıkçı www.ajansadiyaman.com

Ahmet Arslantaş, İhlas Haber Ajansı, www.iha.com.tr

Cihan Kizir www.adiyamancihanhaber.com

İbrahim Öteleş, www.adiyamanilkhaber.com

Bila Karadağ, www.adiyamanmanset.com

Mehmet Emin Danış www.adiyamandogruhaber.com

Fahrettin Çelik www.samsathaber.com

Zeynal Boz www.adiyamanaktuelhaber.com

Mehmet Akan, www.adiyamanhaber.com.tr

Osman Gündüz www.kahtaobjektif.com

Kürşat Aktaş, www.ajansgolbasi.com

Kemal Yiğit, www.adiyamanhadef.com

Amber Tutal www.tuthaber.com

Ahmet Erkut www.sincikgundem.com

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 30 Kasım 2020 07:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri