Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERŞAİRLER ÇANAKKALE'YE, ÇANAKKALE ŞİİRE DOYDU…   
ŞAİRLER ÇANAKKALE'YE, ÇANAKKALE ŞİİRE DOYDU…

Yurdun çeşitli illerinden ve bazı ülkelerden yazar, şair ve ozanlar Çanakkale'de buluştular.

 

Türk dünyası şairleri,10-14 Temmuz 2019 Tarihleri arasında "Destanlar Şehri Çanakkale Şair ve Ozanları Ağırlıyor" programında Çanakkale’nin çeşitli yerlerini gezerek, şiir etkinliği düzenlediler.

 

Organizatörlüğünü ve sunumunu Şair Yazar Orhan Oyanık ve Şair Yazar Fatma Özger Bilgiç’in yaptığı organizasyona Irak Kerkük ve Erbil, Almanya, Azerbaycan ve Kırgızistan ve yurtiçinden toplam 47 şair yazar ve ozan katıldı.

 

4 gün süren programda birinci gün Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı  Cemil Agas’ı makamında ziyaret eden Türk dünyası şairleri daha sonra Çanakkale’nin tarihi ve turistik  yerlerini gezdiler.

 

Akşamları Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Sanat Merkezinde şiir ve müzik etkinliği yapıldı. Gündüzleri ise Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerleri gezildi. Turgut Reis Tabyası ve Hasan Mensuf Şehitliği, Gelibolu şehitliği, Truva, Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, Geyikli ve Bozcaada gezileri gerçekleştirildi. Katılımcılara plaket ve katılım belgeleri takdim edildi.

 

Adıyaman'dan programa katılan Mercan TV'de canlı olarak yayınlanan "Fahrettin Çelik ile Gönülden Dile" programı yapımcı ve sunucusu, aynı zamanda şair olan Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik, 253 bin şehidin kucak kucağa yattığı Çanakkale'de olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.

 

Çelik, "Çeşitli ülkeler ve ülkemizin değişik illerinden gelen şair dostlarımız ile birlikte olmanın, Çanakkale'nin manevi havasını teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadık. Dolu dolu geçen dört günde ülkemizin zenginliğini tekrar görmüş olduk. Ülkemizin her yönden kalkınmasını istiyorsan çocuklarımıza Çanakkale ruhunu aşılamamız gerekiyor. Birlik, beraberlik, cesaret, fedakarlık, tevazu gibi kavramların yaşandığı bu toprakları gezerek, yeniden silkinmek ve müreffeh Türkiye için var gücümüz ile çalışmalıyız. Bizleri bir araya getiren programın organizatörleri Orhan Oyanık ve Fatma Özger Bilgiç ve diğer bütün emeği geçenleri kutluyor, katılım sağlayan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 18 Temmuz 2019 13:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri