Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA İŞYERİ YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR   
SAMSAT'TA İŞYERİ YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde depremde mağdur olan esnaflar için işyeri yapılması çalışmalar devam ediyor.

 

2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde işyerleri yıkılan esnaflar için çadır çarşı kurulmuş ve Adıyaman Valiliğinin koordinesinde yeni işyeri yapılması için temeller atılmıştı.

 

Samsat Kaymakamı Halid Yıldız, Samsat ilçesinde esnaflık yaparken mağdur olan vatandaşlar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelerek, yeni bina yapılması ile ilgili olarak fikir alış verişinde bulundu.

 

Kaymakam Yıldız, toplantıda yaptığı açıklamada mülkiyeti kendisine ait olup işyeri yıkılan esnaflar ve kiracı durumunda olan esnafların durumları ile ilgili olarak açıklamalar yaparak, bu vatandaşların yeniden işyeri sahibi olabilmeleri için yapılması gereken çalışmaları anlattı.

 

Kaymakam Yıldız, "Depremde mağdur olan esnaflarımız için ilk etapta çadır çarşı kurulmuştur. Bunun sonrasında işyerini kendi imkanları ile yapmak isteyen mülk sahibi esnaflarımıza Valiliğimizin destek ve koordinesinde dükkanların su basmanı ücretsiz yapılmıştır. Bundan sonraki aşamada mülk sahibi esnaflarımıza yüzde 4 gibi çok düşük faizlerle, iki yıl ödemesiz toplam sekiz yılda ödeme koşulu ile kredi kullanma imkanı vardır. Mülk sahibi olmayıp kiracı durumunda olan esnaflar için ise ilçe belediyemiz ile birlikte mevzuat çerçevesinde yardımcı olacak yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Esnaflarımızın mağdur olmaması için kanunlar çerçevesinde bütün imkanlarımızı kullanacağız" dedi.   

 

Toplantıda bütün esnaflara söz verilerek fikir alış verişinde bulunuldu. Konu ile ilgili olarak soruları cevaplandırıldı.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 02 Kasım 2018 12:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri