Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT;   
SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT;

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem sonrasında vatandaşlara kalıcı konut yaptırılması ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiği bildirildi.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, vatandaşlara ucuz konut yaptırılması ve kredi sağlanması konusunda engel teşkil eden, 2012’de çıkarılan 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun 16’ncı maddesindeki, “Zorunlu deprem sigortası kapsamındaki binalar için, bu kanundan ve ilgili diğer mevzuattan doğan devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri, zorunlu deprem sigortası yaptırılmamış olmasının tespit edilmesiyle birlikte ortadan kalkar” hükmünün aşılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 

Van depreminde de aynı sorunun yaşandığını ve Hükümetin yaptığı düzenleme ile bunu aştığının altını çizen Başkan Fırat, Samsat ilçesinde de aynı kararlılıkla sorunun aşılacağını, bunun için TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın başta olmak üzere diğer milletvekili ve ilgililerin yoğun çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

 

Başkan Fırat, "Samsat depremi konusunda başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bütün yetkilileri bilgilendirdik. Gerek ilçemizi ziyaret eden gerekse de bilgilendirdiğimiz bütün yetkililer Samsat halkını mağdur etmeyeceklerini belirttiler. Meclis Başkan Vekilimiz bu konu ile yakından ilgileniyor. DASK ve Doğal Afet Kanunu’na göre devletin, eskiden olduğu gibi depremde evi yıkılan vatandaşlara yardım yapamayacağı konusu doğrudur ama bunun çözümü için yeni bir kanun çıkararak aşılmaya çalışılıyor. Adıyaman büyük şehir olmadığı için köylerimizde zaten sorun olmayacak. İlçe merkezi için ise çalışmalar devam ediyor. Halk arasında, sosyal medyada veya bazı basın yayın organlarında bu konularda yanlış bilgilerin dolaştığını üzülerek görmekteyiz. Vatandaşlarımız bu tür asılsız haberlere itibar etmesinler. Devletin yetkili organları, yetkili kişileri ne diyorsa doğrusu odur. İnşallah hep beraber el ele vererek ilçemizin bu zor günlerini aşması için çalışacağız" dedi.

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 06 Kasım 2017 13:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri