Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN'DA KİTAP KAFE AÇILDI   
ADIYAMAN'DA KİTAP KAFE AÇILDI

Adıyaman'da Alevi Bektaşi Federasyonuna bağlı Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi tarafından kitap kafe yapılarak hizmete sunuldu.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri destek programı kapsamında desteklenen "Okumak Yaşamaktır Kitap Kafe" projesi kapsamında oluşturulan kütüphane ve okuma salonunun açılışı gerçekleştirildi.

 

Alevi Bektaşi Federasyonuna bağlı Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi bahçesinde düzenlenen programa Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Kopar, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum amirleri kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Rıza Tanrıverdi, proje hakkında bilgiler vererek, emeği geçen ve açılışa katılım sağlayanlara teşekkür etti.

 

Tanrıverdi, "Dernek olarak okumaya çok önem veriyoruz. Özellikle gençlerin çok daha kitap okumasını istiyoruz. Gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz. Hedefimiz dürüst, çalışkan, üretken, çevreye duyarlı, görev ve sorumluluklarını bilen ve uygulayan bireyler yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

 

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise yaptığı konuşmasında,  Adıyaman'ın barış ve huzur kenti olduğunu vurgulayarak okumanın hayatımızdaki önemine işaret etti.

 

Vali Kalkancı, “Alevi Kültür Derneklerimize ve bu projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Gençlik projeleri kapsamında 12 tane projemiz kabul görmüş. Bunlardan biri de bugün açılışını yapacağımız Kitap Kafe projesidir. Önemli olan bu kütüphaneyi boş bırakmamaktır. Bilgi, İnternete bu ne diye yazıp, oradakini ezberlemek değildir. Orada görülen dağarcığa bilgi diye girmez. İnsanların en önemli bilgi ve kültür hazinesi kitap okumaktan geçer. Onun için gençlerimize sesleniyorum. Okuyarak bilgi sahibi olunur. Okuyarak bilgi sahibi olmak göz ve beyin ilişkisini de geliştirir. Bu bilgi çağında bilgili nesiller yetiştiremezsek dünyadaki yerimizde de ciddi sıkıntılar olur.”dedi.    

 

Daha sonra Kitap Kafe’nin açılış kurdelesi kesen Vali Nurullah Naci Kalkancı kitap kafenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Program sonrasında Alevi vatandaşlarımız cem yaparak, açılan kitap kafenin hayırlı olması ve Muharrem ayı dolayısıyla dua ettiler.

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 29 Eylül 2017 09:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri