Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ İLE BAYANLAR ÜRETİM YAPIYOR   
SAMSAT'TA GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ İLE BAYANLAR ÜRETİM YAPIYOR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği projesine başvuru yapan 11'i erkek ve 43 bayan iş sahibi olurken, ilçede üretim yapılmaya başlandı.

 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği olarak bilinen proje kapsamında destek alan Bağarası köyünden Saadet Bilgin bin adet 16 haftalık, Lohman Bronw ırkı yarka alarak tavuk çiftliğini oluşturdu. Bu çiftlikte bir ay beslenen yarkalar yumurtlamaya başladılar.

 

Projeden destek alan Saadet Bilgin isimli çiftçi bu işi zevkle yaptığını, kapasiteyi 2 bine çıkarmayı hedeflediğini ve aile ve yurt ekonomisine katkı sağlayacak bir üretim yapıyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Demir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yıl 54 çiftçinin projeden faydalandığını ve bunlardan 43'ünün kadın olduğunu ifade etti.

 

Demir, "Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin desteklendiği bu proje kapsamında 54 çiftçimiz yararlandı. Bunlardan dört çiftçimiz yumurta üretimi yapmaktadır. Özellikle bayanların üretime katılması, yaşadıkları yerde iş sahibi olmaları bizleri de mutlu ediyor. Müdürlük olarak sürekli çiftçilerimiz ile iletişim içerisindeyiz. İlçemizde daha kaliteli hizmet sunmaktan mutluyuz. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 14 Eylül 2017 06:50, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri