Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA 15 TEMMUZ KUTLAMASI   
SAMSAT'TA 15 TEMMUZ KUTLAMASI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Mart ayında meydana gelen 5,5 şiddetindeki deprem nedeni ile hala çadırlarda yaşayan depremzedeler, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile Hükümet Konağındaki meydanda toplandılar.

 

Hükümet Konağı bahçesindeki programa depremzede vatandaşların yanı sıra Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları katıldı.

 

Program, Kuran- Kerim tilaveti ve peşinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sunulması ile başladı.

 

Daha sonra öğrenciler ve vatandaşlarca 15 Temmuz konulu şiirler okundu. Bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ise günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar. Salanın okunmasının ardından Samsat İlçe Müftüsü Mehmet seri Doğru bir dua yaptı.

 

Depremzede vatandaşların yoğun olarak ilgi gösterdiği programda Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım yaptığı konuşmasında 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişini hatırlatarak, "Allah bir daha böyle bir gün yaşatmasın. Eğer böyle bir kalkışma olursa da ömrümüzün sonuna kadar bu meydanlarda nöbet tutmaya, canını seve seve feda etmeye hazırız" dedi.

 

Kaymakam Yıldırım, "15 Temmuz günü bir kez daha gördük ki, ne zaman ve nerede olursa olsun, nereden gelirse gelsin, ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında bu ülkenin her bireyi şehit olmaya hazır beklemektedir. Çanakkale ruhu hala diri bir şekilde yaşamaktadır. Çanakkale'de nasıl dünyaya ders verdiysek, milli mücadelede Türk'ün gücü ve yenilmezliğini tarih kitaplarını nakşettiysek, 15 Temmuz'da da bu milletin içindeki hainleri ayıklayarak bertaraf edecek inanç, güç ve kabiliyete sahip olduğunu gösterdik. Gerek 15 Temmuz'da gerekse de başka yerlerde ve başka zamanlarda vatan ve millet uğrunda şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize ise şifalar ve huzur dolu bir yaşam dilerim" dedi.

 

Vatandaşlara çiğköfte, tatlı, çay ve çeşitli ikramların yapıldığı program sabah namazının kılınması ile program sona erdi.

 

 

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 17 Temmuz 2017 07:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri