Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERDEPREMZEDE ÖĞRENCİLER MEHMET AKİF'İ ÇADIRDA ANDI   
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER MEHMET AKİF'İ ÇADIRDA ANDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde deprem nedeniyle eğitim öğretimlerini çadırlarda sürdüren depremzede öğrenciler Mehmet Akif’i çadırda andı.

 

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Müdürü Mehmet Tepe herkesi duygulandıran bir üslup ile Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. ÇPAL matematik öğretmeni Abuzer Alagöz, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Yeis’ isimli şiirini, ÇPAL öğrencilerinden Sebiha Ersem ise ’Necit Çöllerinde’ isimli şirini okudu. Daha sonra ‘Samsat’ta Mehmet Akif’ adlı video ve ‘İstiklal Marşı Nasıl Yazıldı’ adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Daha sonra kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Program sonrasında konuşan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, çok zor şartlarda bir anma programı hazırlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Yıldırım, "İlçemizde kısa bir süre önce vahim bir deprem yaşadık. Devletimiz en kısa sürede gereğini yaptı. En kısa sürede çadır dersliklerimizi de oluşturarak eğitim öğretime başladık. Bu kadar zor şartlar altında, çadırların içerisinde bile oldukça manidar bir program düzenlenmiş olması beni ziyadesiyle duygulandırdı. Sizlerle gurur duyuyorum. Mehmet Akif’in işaret ettiği neslin bu nesil olduğuna bir kez daha inandım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 22 Mart 2017 08:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri