Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERDEPREMZEDELERDE İSTİHDAM HEYECANI   
DEPREMZEDELERDE İSTİHDAM HEYECANI

Adıyaman'ın  Samsat ilçesinde meydana gelen depremin artçı şokları devam ederken, iş sahibi olmak isteyen kişiler heyecanlandı.

 

Çalışma ve İş Kurumu ( İşkur) İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında,  Samsat Belediyesi bünyesinde ilçenin genel işlerinde görevlendirilmek üzere 50 kişilik kura çekildi.

 

İşkur ile  Samsat Belediyesi arasında imzalanan protokolle 50 kişinin 6 aylık süre ile çalıştırılmaları için 126 kişinin başvurduğu ve noter huzurunda 50 asil ve 50 yedek kurasının çekildiği belirtildi.

 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü mevzuatı gereğince istihdamında güçlük çekilen gruplardan olan 35 yaş üstü kişilerin başvurduğu 6 aylık istihdam için düzenlenen kura çekim programına  Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım,  Samsat Belediye Başkanı  Yusuf Fırat ve bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri de katıldı.

 

Kura çekiminde bulunan  Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, deprem ile bir çok alanda yara alan  Samsat ilçesinde 50 kişilik bir istihdamın önemli olduğunu belirterek, kurada ismi çıkan isteklilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Samsat Belediye Başkanı  Yusuf Fırat ise yaptığı açıklamada, deprem sonrasın  Samsat ilçesine pozitif ayrım yapılması gerektiğini, daha çok sayıda vatandaşın istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.




Gönderen Editör, Çarşamba, 22 Mart 2017 08:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri