Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERVALİ ERİN, SAMSAT’TA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   
VALİ ERİN, SAMSAT’TA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 2 Mart’ta Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından kesin hasar tespit raporları tamamlanan Samsat ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.

 

AFAD tarafından Kaymakamlık bahçesinde oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezinde Vali Abdullah Erin Başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AFAD Müdürü O. Ertuğrul Altuğ, Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdulkadir Kandemir ile Samsat köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Vali Abdullah Erin, devletin en hızlı şekilde müdahil olduğu Samsat depreminin ardından vatandaşlarımızın normal hayata dönmeleri için biraz sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti.

 

Muhtarlarla karşılıklı sohbet havasında geçen değerlendirme toplantısında Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından kesin hasar tespit raporlarının tamamlandığını kaydeden Vali Abdullah Erin, “Kesin hasar tespit çalışmaları sonucunda hazırlanan rapora göre, Samsat ilçe merkezinde ve köylerinde 2048 yapının 1.289 âdeti ağır hasarlı, 168 âdeti orta hasarlı, 542 âdetinin az hasarlı veya hasarsız olduğu, buna göre ilçe merkezindeki yapıların %78’inin, köylerdeki yapıların ise % 69,5’nin ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Düzenlenen raporlar köy ve mahalle muhtarlarımıza tebliği edilmiş ve rapora ilişkin itirazlar bir ay içerisinde değerlendirilecektir.  İtirazlar sonrası da bu rakamların çok fazla değişeceğini değerlendirmiyoruz. Çünkü ilk hasar tespit çalışmaları ile kesin hasar tespit çalışmaları aşağı yukarı birbirinin aynısıdır. Samsat ilçemizde üç aşamalı bir çalışma yürüteceğiz. Birinci aşaması depremin meydana geldiği ilk günde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu çadır, iaşe ve sağlık ihtiyacını karşıladık.  Dolayısıyla birinci aşamayı çok küçük sıkıntılarla atlatmış bulunuyoruz. Bundan sonra da vatandaşlarımızın sağduyuyu elden bırakmadan aynı işbirliği ve dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçlerde de devletimizin adil ve şefkatini afetzede kardeşlerimize göstereceğiz” dedi.

 

Samsatlı kardeşlerimizin mağduriyetlerinin en hızlı ve en kapsayıcı şekilde giderilmesine dönük ilgili kuruluşlara ve ilgili bakanlıklara gerekli ve yeterli bilgileri aktardıklarını dile getiren Vali Abdullah Erin, “Bundan sonra hak sahipliği ile ilgili çalışmaları yürüteceğiz. Şu anda Samsat’ın mevcut yerleşim alanının zemin etüt çalışmalarına başlayacağız. Burada herhangi bir sıkıntının olup olmadığını tespit etmek için buranın etüdünü yapacağız. Bununla ilgili bu hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konunun uzmanları gelerek çalışmalara başlayacak. Zemin etüdü ile ilgili uzmanlar tarafından tanzim edilecek raporu bütün doğruluğu ve açıklığıyla vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu arada ağır hasarlı olan ve yıkılması gereken 110 adet binanın yıkımına başladık ve büyük oranda tamamlamış bulunuyoruz. Geri kalan hasarlı binaları ise listelerin askı süresi olan bir aylık süre tamamlandıktan sonra yıkılması gereken yapıların tamamını yıkacağız. Bu süre zarfında vatandaşlarımızı çadıra mahkûm etmeyeceğiz. Samsat ilçe merkezindeki 4 mahallede uygun alanlar belirleyerek vatandaşlarımızı konteynerlere taşıyacağız” dedi.     




Gönderen Editör, Çarşamba, 22 Mart 2017 07:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri